Editörden SeçmelerKripto Rehber

IOST Coin Nedir? IOST Coin Nereden ve Nasıl Alınır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Blockchain dünyası her gün yeni gelişmeler görüyor ve ekosistem hızla büyüyor. Kripto para piyasasında bulunan ve yatırım yapmak isteyen kullanıcılar, çeşitli projeler hakkında önemli bilgiler almak isterler. Projeleriyle büyük ilgi gören bu rehberimizde IOST hakkında bilmeniz gereken her şeyi bulabilirsiniz.

Kurucusu ve kuruluş yılı: Jimmy Zhong, Terrence Wang, Justin Li, Ray Xiao, Sa Wang ve Kevin Tan / 2018
Blok zinciri: Kendi blok zinciri
Maksimum arzı: 90 milyar
Dolaşımdaki arzı: 18,588,745,668 Milyar
Piyasa değeri: 2,919,754,314 TL(14 Aralık)
En düşük fiyat: 0.001562 dolar
En yüksek fiyat: 0.14 dolar
Projenin amacı: Merkeziyetsiz bir ekonominin güvenlik ve ölçeklenebilirlik ihtiyaçlarını karşılayan çevrimiçi hizmetler için blok zincir mimarisi oluşturmaktır.
Kullanım alanları: Blok zincir dünyası

IOST (Internet of Services Token) Projesi Nedir?

IOST, Ocak 2018’de Jimmy Zhong, Terrence Wang, Justin Li, Ray Xiao, Sa Wang ve Kevin Tan tarafından başlatılan kurumsal düzeyde bir blockchain hizmetidir. Zhong ayrıca ABD ve Çin’de farklı teknoloji girişimleri tasarladı. Üniversitedeyken, öğrencilerin bildiri alışverişinde bulunabilecekleri pazarlama şirketini 40 milyon dolara sattı. Daha sonra Pekin’e döndü ve geliştirdiği diğer projelerin yanı sıra IOST’yi kurdu. Proje, hizmet olarak blok zinciri teklifleri sunarak kitlesel benimsenmeye hazır blok zincir teknolojilerine odaklanıyor.

IOST, bir Güven Kanıtı (“PoB”) fikir birliği algoritmasına dayanan merkezi olmayan bir blok zinciri ağıdır. Projenin misyonu, “merkezi olmayan bir ekonominin güvenlik ve ölçeklenebilirlik ihtiyaçlarını karşılayan bir çevrimiçi hizmet mimarisi” yaratmaktır. Merkezi olmayan uygulamalar, IOST üzerinde saniyede binlerce işlemde çalışabilir.

IOST geliştiricilerinin amacı, merkezi olmayan bir ekosistemde güvenlik ve ölçeklenebilirlik için yüksek gereksinimleri karşılayan lider bir çevrimiçi hizmet platformu geliştirmektir.

IOST’nin fikir birliği algoritması, merkezi olmayan bir komite seçim süreci içerirken,  Proof-of-Believability (“PoB”), ölçeklenebilirlik ve sansür direncinin avantajlarını korur. yalnızca ilk birkaç düğümden) ve daha fazla oy alan düğümlerin blok oluşturma olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle IOST, seçimde tek faktör olarak oylama sonuçlarını kullanmaz. Bunun yerine, IOST, komite üyelerine karar vermek ve onları döndürmek için Servi adlı bir puan sistemi sunar.

Ağ güvenliğini sağlamak için PoB, blok üreticisi adayları için giriş engelleri belirler. Mevcut versiyonda, bu bariyer ağdaki mevcut oyların %0.02’sine ayarlanmıştır. Bir düğüm bir barajdan daha fazla oy aldığında, aday olmak ve komite oluşumuna katılmak için belirli bir eylem sunabilir ve üretim sürecini engelleyebilir.

Images?Q=Tbn:and9Gcqxuf3Caewwvoomnshg6Jmaqthr7Mbkq3Qaww&Amp;Usqp=Cau

IOST Geleceği?

IOST blok zinciri altyapısı, açık kaynak kodlu, güvenli ve ölçeklenebilir olacak şekilde tasarlanmıştır. Her biri gelecekteki çevrimiçi hizmetlerin bel kemiği olarak öne çıkıyor.

IOST protokolünü anlamanın en iyi yollarından biri, onu en yakın rakipleriyle karşılaştırmaktır. Bu alanda Ethereum, geliştiriciler için en popüler akıllı sözleşme platformudur. Protokol ayrıca yüksek oranda erişilebilir ve ölçeklenebilir akıllı sözleşme platformları EOS ve TRON ile karşılaştırılabilir.

Bu işlem hızlarına ulaşmak için IOST ekibi, Dağıtılmış Rastgele Protokol, Verimli Dağıtılmış Bölümleme, TransEpoch, Atomix, Güven Kanıtı ve Mikro Durum parçası dahil olmak üzere çeşitli yeni nesil teknolojileri uygulayan ve birleştiren bir blok zinciri mimarisi oluşturdu.

IOST Coin Nedir?

IOST projesinin native Tokenı’dır. Platformda hizmet sağlayıcılar ve tüccarlar tarafından sağlanan hizmetler ve ürünler için ödeme yapılabilir.

Yerel akıllı sözleşmelerin yürütülmesi için ücretler ve komisyonlar ödenebilir. İşlemleri çalışır durumda tutmak ve depolama gibi kaynakları paylaşmak için kullanılır. IOST ağına katkıda bulunan ağ kaynakları, IOST ile ödüllendirilir.

IOST, Aralık 2017’de özel bir token satışı yoluyla 35.000 ETH topladı ve ana ağı Şubat 2019’da piyasaya sürüldü. O zamandan beri, IOS ağında birden fazla merkezi olmayan uygulama oluşturuldu. IOST Token kasası, toplam arzın %35’ini oluşturur.

Özel token’lar, toplam token arzının %40’ını temsil eder. Aralık 2017’de 3 aşamada 8.4MM IOST, 200.000 / 150.000 / 100.000 IOST = 1 ETH, toplam arzın %40’ı olan token başına 0.004167 dolar’dan 35.000 ETH (35 milyon dolar) yükseltti.

Ekibe tahsis edilen toplam token’ların %10’u (Ocak 2019’da açıldı).

Danışmanlar ve hisse senedi yatırımcıları, tokenlerin %2,5’ini aldı. Stratejik satış tokenları, verilen tokenların %5’ini temsil eder. Tokenlerin %5’i topluluğa ve %2,5’i pazarlama ekibine tahsis edilir.

Shutterstock 1303009762

IOST Token Nereden ve Nasıl Alınır?

Maksimum IOST arzı 90 milyar olarak belirlendi. Dolaşımdaki token arzı 18 milyar. Ocak 2018’de, tokenlerin %40’ının satıldığı ve o sırada yaklaşık 31.3 milyon dolar değerinde ETH toplandığı bir ilk token teklifi (ICO) düzenlendi. IOST, tüm zamanların en yüksek seviyesi 0.1365 dolar ve en düşük 0.001562 dolar’a ulaştı. IOST Coin ile Binance, Huobi, KuCoin, Gate.io, Bithumb gibi borsalarda işlem yapabilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.