Haberler

Bitfinex Saldırısında Yeni Detaylar: Saldırıda Ripple Kullanıldı!

Saatler önce Tether CEO'su ve Bitfinex CTO'su Paolo Ardoino, kripto borsası Bitfinex'e gerçekleştirilen başarısız saldırı girişiminin hackerın Ripple (XRP) kullandığı ortaya çıktığını doğruladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Saatler önce Tether CEO’su ve Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, kripto borsası Bitfinex’e gerçekleştirilen başarısız saldırı girişiminin hackerın Ripple (XRP) kullandığı ortaya çıktığını doğruladı.

Bu olayın ardından, kripto veri takipçisi Whale Alerts, Bitfinex borsasında 15 milyar dolar değerinde XRP’nin taşınmaya çalışıldığını tespit etti. Hacker, Ripple’ın piyasa değerinin yarısını borsaya taşımak amacıyla bu hamleyi gerçekleştirmişti. Ancak, işlem yeterli likiditeye erişemediği için başarısız oldu.

Siber suçlunun gerçekte sadece birkaç sent değerinde XRP taşımak istediği, zincir üstü verilerden anlaşıldı. Bu durum, başarısız saldırı girişiminin asıl amacının borsadan para çalmak olduğunu doğruladı. Neyse ki, Bitfinex, ‘delivered_amount’ veri alanını düzgün bir şekilde yönettiği için saldırı başarısız oldu.

Olayın ardından Paolo Ardoino, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Birisi, kısmi ödemeler açığını kullanarak Bitfinex’e saldırmaya çalıştı. Borsamızın delivered_amount adlı veri alanı düzgün işlediği için bu girişim başarısız oldu.”

Xrpusd 2024 01 15 11 07 57 36737

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.