HaberlerBitcoin Haberleri

BlockFi Anketine Göre ABD’li Kadınlar Kripto Varlıklara Yatırım Yapmak İstiyor

BlockFi araştırmasına göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kadın katılımcıların %30'u 2022'nin sonuna kadar dijital varlık satın almayı planlıyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

BlockFi, dijital varlıklar hakkında ne kadar bilgili olduklarını ve bu konuda nasıl hissettiklerini öğrenmek için 1000’den fazla Amerikalı kadınla anket yaptı. Bulgulara göre, her üç kadından biri yıl sonuna kadar kripto para birimine yatırım yapmayı planlıyor ve %60’ı önümüzdeki üç ay içinde bunu yapmayı planlıyor.

Dijital varlıkların kullanımı zamanla popülerlik kazandı. Bununla birlikte, iş dünyasında büyük bir cinsiyet eşitsizliği var ve bu alanla ilgilenenlerin çoğunluğunu erkekler oluşturuyor.

Son BlockFi araştırmasına göre, kadınlar bu alana giderek daha fazla ilgi duyuyor. Ankete katılan 1.031 kadının %30’u 2022’nin sonuna kadar dijital varlık ekosistemine girmeyi planladıklarını söylerken, %60’ı önümüzdeki 90 gün içinde kripto alanına girmeyi düşündüklerini söyledi.

Kadınlar Arasında Kripto Paralara İlgi Artıyor

Kadınlar kripto para konusunda daha bilinçli hale geliyor. Ankete katılanların yüzde 92’si Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini duyduklarını iddia etti.

Varlık sınıfı, sıklıkla, bireylerin belirli kişisel hedeflere ulaşmalarına yardımcı olabilecek bir finansal araç olarak kabul edilir. Ankete katılan her beş kadından biri, bir tatil veya ev satın alımını finanse etmek için kripto para birimi kullandığını belirtti.

Katılımcıların sadece %14’ü Bitcoin’in uzun vadeli iyi bir yatırım olduğuna inanıyor. Aynı zamanda, insanların %4’ü NFT’leri bu şekilde düşünüyor.

Kadınlara Göre Kripto
Kadınlara Göre Kripto

Kadınlara Göre Kripto, En Umut Verici Kariyer Alanlarından

Ankete göre, ABD’li kadınların %24’ü dijital varlıklara sahip ve bunların %70’i Sahipler (yıllardır satın aldıkları ve hala elinde bulunduruyorlar).

Katılımcıların yaklaşık yarısı kripto para birimini nasıl satın alacaklarını bildiklerini söyledi.

Ankete göre Bitcoin yüzde 71 ile en popüler varlık olurken, onu yüzde 42 ile Dogecoin ve yüzde 18 ile Ethereum izledi.

Kadınlar ayrıca endüstrinin iş olanaklarıyla da ilgileniyorlar. Her on kişiden biri kriptonun en umut verici istihdam alanı olduğunu düşünüyor ve fintech’in önemli olduğunu düşünen insan sayısını üç katına çıkarıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.