HaberlerNFT Haberleri

Bored Ape Gerilemeye Devam ediyor: Son Yılların En Düşük Seviyesinde!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bored Ape Yacht Club, son hafta sonunda taban fiyatında büyük bir düşüş yaşadı. Bu düşüşle birlikte fiyatlar, neredeyse 2 yılın en düşük seviyesine geriledi. Bored Ape Yacht Club, 2021 yılından bu yana gerçekleşen 3 milyar dolarlık satışla NFT‘ler arasında en popüler varlıklardan biri olarak öne çıkmıştı. Ancak pazar günü itibarıyla taban fiyatı yaklaşık 27 ETH’ye (yaklaşık 53.000 dolar) düşerek beklenmedik bir kilometre taşına ulaştı. Bu, Ağustos 2021’den bu yana görülen en düşük seviyedir. Bu durum, pazardaki belirsizliği artırdı ve koleksiyon sahipleri üzerinde olumsuz bir etki yarattı.

Bored Ape Yacht Club’dan Sert Düşüş

Birçok NFT gözlemcisi, Twitter’da Bored Apes’e ilişkin spekülasyonlar yaparken, The Block Research analisti Brad Kay açıklamalar yaptı. Kay, şunları söyledi: “Fiyatlar herhangi bir piyasada marjinal alıcı ve satıcı tarafından belirlenir ve mevcut senaryoda, alıcı kıtlığı olduğu gibi görünüyor” ve “Daha büyük Bored Apes sahiplerinin tokenları satmaları da fiyatı olumsuz etkileyebilir.”

Son zamanlarda NFT piyasası birçok ölçüye göre zayıf ve likiditeden yoksun durumda. Bu da NFT taban fiyatlarının düşmesine yol açıyor. Doodles, Azuki ve CryptoPunks gibi üst düzey koleksiyonlara genel olarak bakıldığında, dijital varlıkların zarar ettiği görülüyor.

Bir Bored Ape balinası olan Machi Big Brother (Jeffrey Huang), Blur pazarında çok sayıda NFT satarak pazarın sunduğu airdrop fırsatlarından yararlanmak için son zamanlarda ticaret yapmaktadır. Bu işlemler NFT sektöründe volatiliteye neden olmaktadır.

NFT istatistikçisi ve piyasa bekçisi NFTstats.eth (@punk9059) kısa süre önce piyasanın likidite eksikliğine dair bazı bilgiler sağlayan veriler paylaştı. Verileri göstermek için bir grafik kullanan NFTstats.eth, Bored Apes ve CryptoPunks gibi en iyi koleksiyonlardaki NFT’lerin yüzde 80’inden fazlasının 2023’te bir kez bile satılmadığını dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.