HaberlerBitcoin Haberleri

Bu hafta Bitcoin ve altcoinleri fiyatlandıracak ilk 5 olay!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bunlar, bu hafta Bitcoin ve altcoinleri fiyatlandıracak ilk 5 olay! Bitcoin (BTC) yeni haftanın başında 50.000 doların altındaydı, ancak kripto topluluğunun büyük bir atılım beklentileri artıyor. 50.000 doların üzerindeki yeni kazanımların reddedilmesiyle birlikte, BTC/USD’nin bu yıl hangi seviyeden kapanacağı gibi birçok tahmin ortaya çıkmaya devam ediyor. Peki bu haftanın önemli olayları neler?

Bitcoin fiyat eğilimi geçen yıla benzer mi?

Coinnewstr.com tarafından bildirildiği üzere, Pazar günü fiyat 50.000$ ve üzerine çıktı. Ancak daha sonra bu seviyeyi kaybetti. Bu tanıdık bir hikaye ve deneyimli piyasa katılımcıları şaşırmamalı. Bitcoin hala 53.000 ABD Dolarının altında ve 1 trilyon ABD Doları piyasa değerine sahip olmasına rağmen, diğer görüşler, dördüncü çeyrekte piyasanın beklenmedik doğası hakkında endişelenmekten çok uzak.

Popüler Twitter hesabı TechDev için, Bitcoin hala önceki yılların boğa piyasası döngüsüne “benzer” ve son trendi, BTC/USD’nin geçen yıl yükselişe geçmesinden önceki dördüncü çeyreğe benziyor. PlanB, hisse senedi likit BTC fiyat modelinin yaratıcısı ve aynı zamanda çok iyimser. Bitcoin’in aslında yılın çoğu için genişleme entegrasyonu aşamasında olduğuna inandığına dair bir tahmin beyanı yükledi. “Sabır anahtardır” dedi.

Fed’in para çekme politikası piyasayı etkiliyor

Bu haftanın makro tetikleyicisi, Fed’in varlık satın alma planının durumuna ilişkin bir sonraki duyurusu şeklinde geldi. Çarşamba günkü Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısı, niceliksel genişlemenin (QE) geleceği ve varlık alımlarının “düşen” hızı hakkında değerli bilgiler sağlayabilir. Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, niceliksel genişleme politikasındaki büyük değişikliklerin “kolay” para birimlerinin kullanılabilirliğini etkili bir şekilde değiştirdiğini ve Bitcoin gibi riskli varlıklar üzerinde zincirleme bir etkiye sahip olduğunu belirtti.

C9170273 020D 4784 Be88 249095839357

Analistler Bitcoin’in “hazır” olduğunu söylüyor. Aynı zamanda, analist Corgana’yı “yeşil çağ”ın geldiğine ikna edecek daha fazla gösterge var. Ünlü istatistikçi, şimdi açıkça yükseliş grafiğinin birkaçını özetledi. Bu nedenle BTC/USD’nin beklentilerini “Bence BTC hazır” şeklinde özetledi. Analistlere göre, bu sinyallerin en önemlileri tezgah üstü (OTC) alım satım masalarından gelenler. Bu kuruluşların BTC bakiyeleri geçen hafta yükseldi, bu da müşteriler arasındaki satın alma faaliyetine karşılık geliyor. Analist, alıcı ve satıcı oranını belirleyen ve BTC balinalarının trendini öne çıkaran CVD’ye de dikkat çekti ve aşağıdaki grafiği paylaştı:

1 1 2 1

BTC ETF’leri yükseltiyor

Amaç Bitcoin ETF, Kanada’nın ilk lisanslı Bitcoin spot ETF’sidir. Aralık ayında rezervleri %17,6 artışla 4,342 BTC arttı. Şu anda 28.974 BTC var ve Purpose, yıl boyunca birçok insan arasındaki tartışmayı gösteriyor: Er ya da geç kurumsal varlıkların Bitcoin maruziyetinin karşılanması gerekip gerekmediği. Moskovsky Capital’in Baş Yatırım Sorumlusu Lex Moskovski, “Bu sadece bir ETF,” dedi.

Korku ve Açgözlülük Endeksi ne gösteriyor?

BTC düşüşünün beklenmedik doğası nedeniyle, son haftalarda korku ve açgözlülük yeniden ortaya çıktı. Geçen hafta, Temmuz’dan bu yana en düşük değer olan 16/100 veya “aşırı korku”yu vurdu. Sonra bir günde neredeyse ikiye katlanarak 28/100’e çıktı ve ardından hafta sonu 16 ve 27’ye döndü.

123

TechDev, Bitcoin 29.000 dolardan açıldığında, piyasa duyarlılığının yılın başından daha düşük olduğuna dikkat çekti. TechDev, bunun “büyük” bir yükseliş ayrışmasını gizlediğini ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.