Haberler

JP Morgan Analistleri: Bitcoin’de Henüz Dip Seviye Görülmedi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FTX borsasının likidite krizine girmesi ve Binance’in FTX’i satın almaktan vazgeçmesi, kripto para piyasasında deprem etkisi yarattı. Yaşanan belirsizlik ve korku ortamında en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatında da sert düşüşler görüldü. BTC dün akşam saatlerinde 15.500 dolarlı seviyelere kadar geriledi. Ancak ABD enflasyon verilerinin beklenenden olumlu gelmesi ile birlikte piyasa yeniden toparlanma sinyalleri gösterdi. Bir süreliğine nefes alan piyasada yatırımcılar Bitcoin fiyatında dip seviyenin görülüp görülmediğini merak ediyor.

Analistlere Göre Bitcoin’de Düşüş Sürecek

Bitcoin Manset 10

ABD merkezli bankacılık devi JP Morgan analistleri kripto para piyasasındaki son durumu değerlendirdi. Deneyimli analistler, Bitcoin’de düşüşün devam edeceğini söylerken dip seviye olabilecek fiyat hedefini verdi. FTX borsasının iflas etmesi halinde Bitcoin fiyatının 13.000 dolar seviyesine gerilemesini bekleyen analistler, süreci yakından takip ettiklerini belirtti. Bitcoin fiyatında bu seviyelere kadar gerileme yaşanmasında aşırı kaldıraç işlemlerinden kaynaklı kayıpların etkili olabileceği belirtildi.

Piyasada “Margin Call” Korkusu

FTX, Alameda Research başta olmak üzere pek çok kripto para şirketinin son dönemdeki krizler yüzünden marjin çağrısı ile karşı karşıya kalması bekleniyor: “Alameda Research ve FTX’in çöküşünün neden olduğu bu yeni kripto kaldıraçlı pozisyonunu azaltma aşamasını daha sorunlu hale getiren şey kripto alanındaki düşük sermayeli ve yüksek kaldıraçlı olanları kurtarabilecek daha güçlü bilançolara sahip kuruluşlarının sayısını azalmış olmasıdır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.