Metaverse Haberleri

Kripto Kışı Meta’yı Vurdu! Binlerce Çalışanı İşten Çıkartacak

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

En büyük sosyal medya platformlarından Facebook’un ana şirketi Meta, kripto para sektöründeki olumsuzluklardan etkilenen şirketler arasına girdi. Uzun bir süredir düşüş trendinde olan ve “kripto kışı” olarak adlandırılan bu dönemde kripto paralar ciddi değer kaybetti. Piyasadaki işlem hacminin ve gelirlerin azalması pek çok kurumsal firmada işten çıkarmaları hızlandırdı.

Meta Binlerce Çalışana Kapıyı Gösterecek

Meta Çalışanları

Ekim 2021 tarihinden beri Metaverse odaklı çalışmalarını ikiye katlayan Meta, bu süreçte metaverse sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Fakat kripto kışının etkisiyle şirketin metaverse kolu Reality Labs’in bilanço rakamları açıklandığında bir senede 3.7 milyar dolarlık zarar dikkat çekti. Meta, bunun üzerine pek çok kripto para şirketinin yaptığı gibi düşük piyasa ortamından olumsuz etkilenen şirketler arasına girdi. Edinilen son bilgilere göre Meta şirketinin bu hafta binlerce çalışanını işten çıkartacağı ifade edildi.

Meta’dan Büyük Çaplı İşten Çıkarma Atağı

Wall Street Journal’de yer alan habere göre Meta, kasım ayının ortasında binlerce çalışanını çıkaracak. Bu karar, Meta’nın eylül ayında işe alımları dondurmasından iki ay sonra verildi. Şirket, personel azalacağı için maliyetlerde yüzde 10 oranında bir tasarruf edeceğini açıkladı. Henüz resmi olarak açıklanmasa da Meta’nın 87 binden fazla çalışanını işten çıkarmaya hazırlandığı öne sürüldü. Teknoloji firmasının bu hamlesi, kripto para odaklı şirketler arasında en büyük çalışan azaltma uygulamalarından biri olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.