HaberlerBitcoin Haberleri

Cardano kurucusu Hoskinson’dan tartışma yaratan Bitcoin açıklaması: PoW sonlandırılmalı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Cardano’nun (ADA) kurucusu ve IOG’un CEO’su Charles Hoskinson, yaptığı açıklamada Bitcoin’in (BTC), Cardano ya da Ethereum (ETH) gibi bir akıllı kontrat platformuna geçmesi ve dolayısıyla da Proof of Work (PoW / İş Kanıtı) sistemini de sonlandırması gerektiğini dile getirdi. Ünlü CEO konuya ilişkin açıklamasında, “Bitcoin’ler, wrapped Bitcoin’e çevrilirse daha kullanışlı olacaktır ve PoW sistemine de gerek kalmayacaktır” dedi.

HOSKINSON’DAN “ALTIN VE ALTIN MADENİ” ÖRNEĞİ

Hoskinsondan Altin Ve Altin Madeni Ornegi

Ethereum’un kurucu ekibinde yer alan ancak daha sonra 2015 yılında Vitalik Buterin ile yaşadığı anlaşmazlıklardan ötürü Ethereum’dan ayrılarak Cardano’yu kuran Charles Hoskinson, kripto para piyasasında tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Düzenli olarak gündemi değerlendiren Hoskinson, bir kez daha Youtube kanalı üzerinden abonelerine seslendi ve Bitcoin ağındaki Bitcoin’lerin, wrapped (sarmalanmış) Bitcoin’lere çevrilmesi gerektiğini savundu. Hoskinson bu noktada altın ve altın madeni örneğini verdi.

CHARLES HOSKINSON’UN AÇIKLAMALARI

Hoskinson Bitcoin’e ilişkin değerlendirmesinde, “Burada altın ve altın madeni örneğinden ilerleyelim. Altının değerli olması için altın madenine ihtiyaç var mı? Nereden geldiği ve nasıl çıkarıldığının yanında tabi ki talep de bir varlığın değerini gösterir. Dünyadaki tüm altın madenlerinin kapatıldığını düşünelim. Bu durum altın fiyatını sıfıra mı indirir? Elbette hayır. Hatta daha fazla değerlenir, çünkü daha fazla altın çıkarılamayacağını biliriz… Bitcoin ve Bitcoin ağı için de aynı durumu söyleyebiliriz. Bitcoin ağını yarın kapatsak ne olur? Yapacağımız şey, wrapped Bitcoin oluşturup diğer zincirlere taşımak olur” sözlerini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.