Kripto RehberAltcoin HaberleriHaberlerSponsorlu

dYdX Coin Nedir? dYdX Coin Nasıl Alınır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

DYDX, dYdX topluluğunun dYdX Katman 2 Protokolünü hakikaten yönetmesini elde eden bir yönetişim token’ıdır. DYDX, protokolün ortak kontrolünü sağlayarak, yatırımcıların, likidite sağlayıcılarının ve dYdX ortaklarının gelişmiş bir Protokol için toplu olarak çalışmasına olanak tanır.

dYdX (DYDX) Nedir?

dYdX, şu anda perpetual, marj işlemleri ve spot işlemlerin yanı sıra borç verme ve borçlanmayı destekleyen önder bir merkezi olmayan borsa bulunduğunu ifade ediyor. dYdX, Ethereum blok zincirindeki akıllı sözleşmelerle çalışır ve kullananların aracı olmadan işlem yapmalarına olanak tanır.

Merkezi olmayan borçlanma ve borç verme, MakerDAO ve Compound benzer şekilde popüler platformlar vasıtasıyla DeFi’de aslına bakarsan mevcut, sadece dYdX, Ethereum blok zincirinde daha gelişmiş işlem araçları halletmeye odaklanmıştır. Diğer DeFi ürünlerinde olduğu benzer şekilde, dYdX protokolü de her insanoğlunun kullanımı ve üzerine ürünler inşa etmesi için mevcut durumda.

Kasım 2019’da akıllı sözleşmelerinde kilitli 150.000 ETH (o sırada 30 milyon doların üstünde) zirvesiyle en popüler merkezi olmayan marj işlem platformu konumundaydı. Nisan 2020 itibariyle ise platformda 500 milyon dolardan fazla işlem görüldü.

Marj işlemlerinin aksine, dYdX’de borç vermek düşük riskli ve eylemsiz olarak kabul edilir. dYdX ile borç verenler her yeni blok madenciliği yapıldığında otomatik faiz kazanır. Platforma yatırılan herhangi bir fon, her blokta devamlı olarak faiz kazanacak ve herhangi bir minimum gereklilik olmaksızın herhangi bir zamanda çekilebilecek.

Kredi teklifleri icra eden ve kabul eden bireysel borç alanlar ve borç verenler yerine, hepimiz tek bir “küresel borç verme havuzunda” etkileşime girer. Her varlığın akıllı sözleşmeler tarafınca yönetilen kendi borç verme havuzu vardır, bundan dolayı para çekme, borç alma ve borç verme, eşleşmeleri yada kafi sermayeyi beklemeye gerek kalmadan herhangi bir zamanda gerçekleşebilir. Borç alanlar ve borç verenler arasındaki etkileşim ise her bir varlığın faiz oranlarını belirler.

Neredeyse tüm öteki DeFi ürünlerinde olduğu benzer şekilde, dYdX kullanmak için için yalnızca MetaMask benzer şekilde bir Ethereum cüzdanı ve bir miktar ETH gerektirir.

DYDX Coin Yorum

Son zamanlarda Binance ve OKEx benzer şekilde büyük borsaların dYdX’i listelemesi ile kripto para birimi büyük bir ilgi görmüş oldu. Tabii ki bu aşamada platformun arkasındaki ekibin ve projenin de öneminin büyük olduğu düşünülüyor.

CoinMarketCap verilerine bakılırsa yazının yayına hazırlandığı sırada dolar karşısında 12,08 USD ile işlem gören DYDX coin, Bitcoin (BTC) karşısında da 0.0002618 BTC ile işlem görüyor. DYDX coin’in 9 Eylül 2021’de 15,99 dolar ile en yüksek seviyeyi  görmüş olduğu ifade edilebilir.

Bunlara ek olarak dYdX coin toplam arzının 1,000,000,000 dYdX Coin olacağı ve şu anda dolaşımda 76,216,127 dYdX coin bulunmuş olduğu da meydana getirilen açıklamalar içinde içeriyor.

dYdX Coin Nasıl Alınır?

dYdX Coin, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para alım satım platformu Binance aracılığı ile süratli ve güvenli bir halde satın alınabilir.

dYdX Coin satın almak için ilk olarak Binance’e üye olmak ve arkasından itibari para göndermek gerekiyor. Türk Lirası ya da dolar benzer şekilde bir itibari para gönderiminin yapılmasının arkasından dYdX Coin’in işlem görmüş olduğu Bitcoin (BTC), BUSD, Binance Coin (BNB) ve Tether (USDT) alarak dYdX işlem çiftinde alım işlemi gerçekleştirilebilir.

Bunlara ek olarak Binance’de yalnız piyasa değerinden değil daha düşük değerden de satın alma emri vererek kullanıcılar istedikleri fiyattan satın alma işlemlerini gerçekleştirebilir. Bunun için Limit sekmesini kullanmanız ve almak istediğiniz miktar ile almak istediğiniz fiyatı girmeniz kafi olacaktır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.