Haberler

CFTC, Borsaları Uyardı: “Binance Sadece Başlangıç”

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD ile Binance arasındaki yasal mücadele hala gündemde. Sonuç olarak, ABD’nin 4,3 milyar dolarlık tarihi cezası ve Binance CEO’su CZ’nin istifasıyla sonuçlandı. Bu dava, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) agresif tutumunun başlangıcı olarak değerlendirildi.

CFTC, dijital paralar dahil olmak üzere finansal varlıklarla ilgilenen ABD dışındaki kuruluşların soruşturulmasında tarafsız olacaklarını belirtti. CFTC Komisyon Üyesi Caroline Pham, kurumun Binance’in eski CEO’su CZ için bile sınırları olmadığını vurguladı. Pham, “CFTC’nin ABD dışındaki kuruluşları takip etmeye devam edeceği çok açık olmalı” dedi

Binance 2 695

Diğer bir CFTC Komiseri olan Christian Goldsmith Romero ise ABD pazarında korsanlara izin vermeyeceklerini belirterek, “ABD müşterilerine erişim bir hak değil, bir ayrıcalıktır” ifadesini kullandı. Goldsmith, VPN kullanımına hoşgörü gösterilmeyeceğini ve KYC kurallarını atlamak için yapılan eylemlerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Bu dava, ABD tarihindeki en büyük kara para aklama suçlaması olarak kaydedildi. Anlaşma gereği, Binance tamamen ABD’den çekileceğini taahhüt etti. Borsa, CFTC tarafından ABD’li müşterilere kayıtsız menkul kıymet satma iddialarıyla soruşturulacak.

Binance, aylar önce CFTC tarafından yöneltilen tüm suçlamaları reddetmişti. Ancak sonuç olarak, CFTC’nin agresif tavrı ve yürütülen soruşturma sonucunda, Binance’in ABD pazarından tamamen çekilmesi kaçınılmaz hale geldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.