Haberler

KyberSwap, Son Günlerde Yaşadığı Saldırıyla Gündemde!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Merkeziyetsiz finans projesi KyberSwap, son günlerde yaşadığı saldırıyla gündemde yer aldı. 22 Kasım tarihinde gerçekleşen hack olayı sonucunda projenin likidite havuzlarından tam 50 milyon dolar çalındı. Ancak KyberSwap ekibi, bu saldırıya karşı sıradışı bir adım attı ve hacker ile bir uzlaşı yolunu denemeye karar verdi. Hacker’a, kullanıcıların fonlarını geri iade etmesi halinde %10’luk bir ödül teklif edildi.

KyberSwap projesi, merkeziyetsiz finans dünyasının önemli isimlerinden biridir. Blokzincir teknolojisi üzerine kurulu olan bu proje, kullanıcıların varlıklarını güvenli bir şekilde takas etmelerini sağlar. Ancak her ne kadar güvenlik önlemleri alınsa da, hack olayları bu tür projelerin karşılaşabileceği risklerdendir.

Hack olayı sonrasında, hacker KyberSwap proje ekibine bir uzlaşma mesajı gönderdi. Mesajda, hacker, “Sevgili KyberSwap geliştiricileri ve çalışanları, görüşmeler birkaç saat içinde tamamen dinlendiğimde başlayacak” ifadesini kullandı. KyberSwap ekibi, saldırganın mesajına hızla yanıt vererek müzakerelerin başlamasına onay verdi.

Hacker Mesajlaşma Blockchain

Proje ekibi, 24 Kasım tarihinde hacker’a bir mesaj daha gönderdi. Bu mesajda, kullanıcılara ait olan 50 milyon dolarlık fonun geri iade edilmesi karşılığında hacker’a %10’luk bir ödül verileceği belirtildi. Ayrıca ekip, hacker’ların ödülü kabul etmemesi durumunda hukuksal açıdan zorlu bir süreçle karşı karşıya kalacaklarını da ifade etti.

KyberSwap ekibinin hacker’a ilettiği mesajı şu şekildedir:

“Kullanıcılardan aldığınız paranın yüzde 90’ını 25 Kasım saat 06:00 UTC’ye kadar 0x8180a5CA4E3B94045e05A9313777955f7518D757 cüzdanna iade edebilirsiniz. Aksi takdirde kaçmaya devam edersiniz.”:

KyberSwap ekibi, hacker’ların kimliklerini gizli tutarak müzakereleri sürdürmek isteyebileceğini de düşünerek, iletişim için bir mail adresi de paylaştı. Bu sayede hacker ve KyberSwap ekibi arasındaki iletişim gizlilik içinde devam edebilecekt.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.