Tüm HaberlerHaberler

CFTC’den Kripto Dolandırıcılık Suçlaması!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), Michael ve Amanda Griffis çiftini kripto dolandırıcılığıyla suçladı. CFTC, çifti “Kripto Aracılığıyla Tanrı’nın Nimetleri” adlı bir dijital varlık emtia havuzuyla 100’den fazla kişiyi kandırmakla suçluyor.

CFTC’ye göre, çift 6 milyon dolardan fazla fon toplamış. CFTC’ye göre çift, meslektaşlarına ve müşterilere ulaşarak dijital varlık emtia vadeli işlem sözleşmeleri ticareti yapmak için fon toplama seçeneği sunmuş ve 6 milyon doların üzerinde para toplamış.

Cftc
Cftc'den Kripto Dolandırıcılık Suçlaması! 3

Michael ve Amanda Griffis çifti, havuz katılımcılarına “Koç Wendy” olarak bilinen bir kişinin önerisiyle “Apex Ticaret Platformu”nda kripto vadeli işlemleri ticareti yapacaklarını ve büyük karlar elde edeceklerini yanlış bir şekilde açıkladılar. Ayrıca, olası riskleri belirtmeden “abartılı karlar” vaat ettiler ve Ponzi tarzında bazı katılımcılara 855.000 dolar ödeme yapıldığı iddia edildi.

Michael ve Amanda Griffis Çifti, CFTC Tarafından Suçlandı!

CFTC, çiftin havuz fonlarını kişisel paralarıyla karıştırdığını ve bu fonları elektronik ticaret platformu Apex Ticaret Platformu’nda vadeli işlem ticareti yapmak için kullandığını belirtti. CFTC’nin uygulama direktörü Ian McGinley, bu dosyalama ile CFTC’nin dolandırılan kurbanlardan hesap soracağı taahhüdünü güçlendirdi.

Michael ve Amanda Griffis, EXIT Realty Screamin’ Eagle adlı emlak şirketini işletiyor. Emlak firması şu anda konu hakkında bir açıklama yapmamış olsa da, eğer karar yargıç tarafından onaylanırsa, çiftin dava sürecinde halka açık bir şekilde konuşmaları yasaklanacak. Bu durumda, adil yargılama süreci boyunca çiftin sessiz kalması gerekecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.