Altcoin HaberleriEthereum HaberleriHaberler

Londra Güncellemesi Sonrası 1 Milyar Dolarlık ETH Yakıldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Londra Hard Forkununun gerçekleşmesinden sonra çok sayıda ETH yakılıp dolaşımdan çıkarıldı. Ethereum 2.0 güncellemesinin tamamlanmasıyla birlikte, Ethereum‘un deflasyonist bir yapıda olması planlanıyor.

1 Milyar Dolarlık ETH Yakıldı!

16 Eylül’de yakılan Ethereum miktarının 300.000’i aştığı, Ethub ve Daily Gwei kurucusu Anthony Sassano’nun attığı bir tweette gözlemlendi. Yazının yazıldığı esnada, yakım sürecinin kaydını tutan ultrason.money 302.295 Ethereum yakıldığını bildiriyordu.

Mevcut fiyatlarla, bu 1 milyar doların üzerine karşılık ediyor. Yakma süreci Londra güncellemesi ile birlikte, EIP-1559’la 5 Ağustos’ta başladı. Güncelleme, işlem tutarı mekanizmasını değiştirerek açık arttırmaları ortadan kaldırdı ve şebeke tutarının bir kısmını yakarken gaz hesaplamalarını daha öngörülebilir hale getirdi.

Ethereum Deflasyonist mi, Değil mi?

Mevcut yakım oranı dakikada ortalama 5 ETH’dir, ki bu da günde 7.200 ETH ve yılda 2,6 milyon ETH’dir. Bu, cari varlık fiyatlarında kuramsal olarak yılda 9 milyar dolardan fazla olacaktır. Yıllık 5,4 milyon Ethereum çıkarıldığından, mevcut enflasyon oranının %2,3 olduğu öne sürülüyor. Ethereum 2.0 güncellemesi tamamlandığında, üretilenden daha oldukça Ethereum yakılacağı için, ETH‘nin deflasyonist (%1.9) bir yapıda olması planlanıyor. Ethereum 2.0 güncellemesi ile ETH, Proof of Work (iş kanıtı) mekanizmasından Proof of Stake (hisse ispatı) mekanizmasına geçecektir. Bu güncellemenin, resmi belgelere bakılırsa 2022’nin 1. yada 2. çeyreğinde gerçekleşmesi planlanıyor.

Şu anda en fazla gaz tüketicisi, günde 850 ETH işlem tutarı ile (neredeyse 3 milyon dolar) NFT pazaryeri OpenSea’dir. Etherscan’e bakılırsa averaj işlem ücretleri 23 dolar civarında. Üstelik bu sayı, daha karmaşık akıllı sözleşme işlemleri yada token takasları söz mevzusu olduğunda 55 dolara kadar çıkıyor.

Ethereum’un Güncel Durumu

CoinGecko verilerine bakılırsa, yazının yazıldığı esnada Ethereum 3.617 dolar seviyelerinden işlem görüyor. 7 Eylülde’ki piyasa düşüşünden bu yana en yüksek seviyesine ulaştı ve son 3 gündür istikrarlı bir halde yükseliyor.

Ethereum’un Güncel Durumu
Ethereum’un Güncel Durumu

Ethereum‘un ilerleyen günlerde daha oldukça kazanç sağlaması için, başta 3.200 dolar destek seviyesinin altında gün kapanışı yapmaması ve daha sonrasında 3.900 dolar direnç seviyesini kırması gerekiyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.