Bitcoin HaberleriHaberler

CNBC’ye Konuşan Ekonomistlerden Bitcoin İçin İyimser ve Kötümser Tablo!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) kötü bir dönemden geçmeye devam ederken, önde gelen bankalar, akademisyenler ve ekonomistler geçtiğimiz günlerde Bitcoin fiyatına ilişkin tahminlerini CNBC ile paylaştılar.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) kötü bir dönemden geçmeye devam ederken, önde gelen bankalar, akademisyenler ve ekonomistler geçtiğimiz günlerde Bitcoin fiyatına ilişkin tahminlerini CNBC ile paylaştılar.

Birçok Uzman Yanıldı!

Kripto para kredi şirketi Nexo’nun CEO’su Antoni Trenchev, Nisan ayında CNBC’ye Bitcoin’in “12 ay” içinde 100.000 dolara ulaşacağına inandığını söyledi. Trenchev, daha dört ay olmasına rağmen Bitcoin’in yakın zamanda bu seviyelere ulaşacağının şüpheli olduğunu kabul ediyor. İsviçre bankası Seba’nın eski CEO’su Guido Buehler, 12 Ocak’ta kuruluşunun Bitcoin için 2022’de 50.000 ila 75.000 dolar arasında değişen bir “iç değerleme tahmini” olduğunu belirtti. Banka ayrıca müşterilerine saklama ve yatırım hizmetleri sunmaya başladı. kripto para birimleri. Bitfinex ve Tether’in baş teknik sorumlusu Paolo Ardoino, Nisan ayında CNBC’ye Bitcoin’in hızla 40.000 doların altına düşeceğini ve ardından yıl sonuna kadar 50.000 doların “çok üzerine” çıkacağını tahmin ettiğini söyledi.

S 33E43Bff5F0B35A0E6Fcdbf76A4D8A8A5E3Bd9C3
 

Yönetici, Bitcoin benimsenmesinin küresel olarak büyüdüğünü ve bunun da fiyatları artıracağını vurguladı. Bitcoin ve ABD borsa endeksleri, özellikle teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 arasındaki ilişki, yılın ana temalarından biri olarak ortaya çıktı. Deutsche Bank uzmanları tarafından Haziran ayında yayınlanan bir tahmine göre, Bitcoin fiyatı yılı yaklaşık 27.000 $ seviyesinde kapatabilir. Yazım sırasında Bitcoin’in fiyatı 20.000 doların biraz üzerindeydi.

Olumsuz Tablo Çizenler Haklı Çıktı!

Bu tahmin, Deutsche Bank’taki hisse senedi uzmanlarının S&P 500’ün yıl sonuna kadar 4.750$’a çıkacağı beklentisine dayanılarak yapıldı. JPMorgan analisti Nikolaos Panigirtzoglou ve grubu, 9 Kasım tarihli bir araştırma raporunda Bitcoin fiyatının “önümüzdeki haftalarda” 13.000 dolara düşeceğini öngördü. Analistler, FTX’in çöküşü ve ardından gelen likidite kriziyle birlikte bir kaldıraç krizinin fiyatlar üzerindeki baskı. O zamanlar Bitcoin 17.000 dolardı. Haziran ayında, makro analiz şirketi Absolute Strategy Research’ün kurucu ortağı ve baş yatırım sorumlusu Ian Harnett, Bitcoin’in 13.000 dolara kadar düşebileceğine dair bir uyarı yayınladı.

Bitcoin 1 4

O zamanki kasvetli tahminini savunurken Harnett, Bitcoin’in önceki döngülerde tüm zamanların en yüksek seviyelerinden genellikle %80 düştüğünü belirtti. Örneğin, BTC, 2017’nin sonlarında neredeyse 20.000 Dolar olan yüksek seviyesinden 2018’de 3.000 Dolara düştü. Bitcoin fiyatına ilişkin daha kesin tahminler muhtemelen tecrübeli yatırımcı Mark Mobius tarafından sağlandı. Mayıs ayında, Bitcoin’in fiyatı 28.000 doların üzerindeyken, CNBC’ye büyük olasılıkla 20.000 dolara düşeceğini, geri sıçrayacağını ve ardından 10.000 dolara düşeceğini tahmin etmişti. Bitcoin’in Aralık 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasından bir ay sonra, Sussex Üniversitesi’nde finans profesörü olan Carol Alexander, 2022 yılına kadar “çok daha düşük” 10.000 $ seviyelerine düşeceğini tahmin etti. yaklaşık 69.000 $’lık yüksek seviyesinden yaklaşık %30 arttı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.