HaberlerAltcoin HaberleriMetaverse Haberleri

Grayscale’dan Metaverse Raporu: “Metaverse Ekosistemi 1 Milyar Dolara Ulaşabilir!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Varlık yöneticisi Grayscale, Metaverse ekosisteminin 1 trilyon dolara ulaşabileceğini belirten bir rapor yayınladı.

Metaverse Ekosistemi İçin

Dünyanın en büyük Bitcoin ve kripto para varlık yöneticisi Grayscale‘nın yayınladığı rapora göre Metaverse’in ana akım haline gelmesiyle birlikte uzun vadede 1 trilyon dolarlık bir ekosistem olabileceği belirti. Rapora göre, aktif Metaverse kullanıcı oranının, haziran 2021 tarihine kadar 10 katlık bir artış gösterdi.

Grayscale Araştırma Başkanı David Grider ve araştırma analisti Matt Maximo tarafından kaleme alınan “Metaverse, Web 3.0 Sanal Bulut Ekonomileri” başlıklı Kasım ayı raporunda  DeFi ve NFT ekosistemlerinin, merkezi olmayan yönetişimlerin ve merkeziyetsiz bulut depolama ile entegre Metaverse platformlarının yeni kullanıcıların ilgisini çeken yeni bir çevrimiçi deneyim yarattığı vurgulandı.

Grayscale, 2020’nin başından bu yana olan “aktif cüzdan” verilerini analiz ederek kullanıcı tabanının 10 kat büyüdüğünü ve Haziran 2021 itibariyle 50.000 civarında olduğunu tespit etti:

“Diğer Web 3.0 ve Web 2.0 segmentleriyle karşılaştırıldığında, Metaverse sanal dünya kullanıcıları hala başlangıç aşamasındalar. Ancak mevcut büyüme oranları bu şekilde devam ederse, bu gelişmekte olan segment önümüzdeki yıllarda ana akım haline gelme potansiyeline sahip olur.”

Yayınlanan rapora göre, 3. çeyrekte blockchain tabanlı oyunlar için yapılan bağışların toplam tutarı 1 milyar dolara ulaştı Mevcut miktarı ile blockchain tabanlı oyunlara yapılan bağışlar, 3. çeyrekte tüm kripto para ekosistemi için harcanan toplam kaynağın yüzde 12’sini oluşturdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Metaverse’in Gerçekleştirmek İstediği Projeler 

Metaverse Projelerine İlgi Artıyor

Blockchain tabanlı play-to-earn modelli oyunların popülaritesi, son zamanlarda önemli ölçüde artış gösterdi. Kullanıcılar, aldıkları NFT varlıkları dijital avatarlara dönüştürerek blockchain tabanlı oyunlara yöneldi. Play-to-earn modelli oyunlar ile kullanıcılar bu platformlarda token veya NFT kazanma olanağına sahip oldu. Böylece popülaritesi henüz yeni artan bu oyunlar, kendi içinde bir ekonomi yarattı. Bazı dev şirketlerin de bu alana yönelmesi, çeşitli Metaverse projelerini iyice odak noktasına haline getirdi. Bu süreçte The Sandbox (SAND) ve Decentraland (MANA) gibi projelerin kripto para birimleri, önemli fiyat performansı kaydetti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.