Haberler

ConsenSys’ten Yatırım İddialarına Cevap!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Metamask’ın ana şirketi ConsenSys, yatırım konusunda gerçekleştirdiği görüşmeler hakkında konuşuluyor. Şirket, nakit ihtiyacı olmadığını açıkladı ve yeni yatırım için resmi bir adım atmadığını belirtti.

Değerlemeye ilişkin söylentilerin gerçeği yansıtmadığı da kaydedildi. ConsenSys, son zamanlarda potansiyel yatırımcılarla görüşmeler yaptığı iddia edilen bir blockchain şirketidir. Ethereum geliştiricisi olan şirketin sözcüsü, nakit ihtiyacı olmadığını ve resmi olarak yatırım almadıklarını bildirdi. Aynı zamanda, şirketin ikincil piyasada önemli oranda düşük değerli hisselerini topladığı da belirtildi.

Casos De Exito En Blockchain Consensys 2020
Consensys’ten Yatırım İddialarına Cevap! 3

ConsenSys’ün Potansiyel Yatırımcılarla Görüşmeler Yaptığı İddia Edildi

Consensys, bu yaz boyunca yatırımcılarla potansiyel sermaye enjeksiyonu hakkında yoğun görüşmeler gerçekleştirdi. Konuya hakim olan dört kişiye göre, blockchain şirketi çeşitli yatırımcılarla görüşmeler yaptı. Şirket, geçtiğimiz zamanlarda ParaFi Capital liderliğinde 450 milyon dolarlık D serisi yatırım turunu tamamlamıştı. Bu yatırım turu, 2022 yılının başlarında gerçekleşmişti. SoftBank Vision Fund 2, Temasek ve Microsoft gibi önemli yatırımcılar da bu turda yer almıştı.

Şirketin sözcüsü, geçen yılın başarılı şirketleri arasında yer aldıklarını belirtirken, “Bu yılın başlarında hisse senetleriyle ilgili ikincil piyasa faaliyetleriyle ilgili yanlış raporlar nedeniyle büyük ilgiyle karşılaştık” dedi. Sözcü, şirketin nakite ihtiyacı olmadığını ve resmi bir sürece dahil olmadığını vurguladı. Açıklamada, Consensys hisseleri üzerinde gerçekleşen işlemlerin ikincil piyasadaki “küçük bir kısmı” olduğu belirtildi.

Kaynaklar, son finansman görüşmeleri sırasında şirkete 7 milyar dolardan daha düşük bir değer biçtiklerini belirtti. Ancak, ConsenSys bu iddiayı reddetti. Şirket sözcüsü, “ConsenSys yüksek bir sermayeye sahip ve bugüne kadar her alanda güçlü bir performans sergilemiştir” şeklinde açıklama yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.