Haberler

Brezilya’da düzenleyici kurum sahaya indi, dev borsadan bilgi ve belge talep etti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ülkelerin kripto paralar üzerindeki kontrollerini artırmak adına attığı adımlara bir yenisi de Brezilya’dan eklendi. Bilindiği üzere yakın tarihte hızla yükselen kripto para piyasasına karşı dünya genelinde düzenleme çalışmaları başlatılmıştı. Ülkeler, kimi zamanlarda yatırımcıların ciddi mağduriyetler yaşadığı, kimi zamanlarda dolandırıcılık faaliyetlerine sahne olan, kara para aklama gibi yasadışı alanlarda da kullanıldığı iddia edilen kripto paralara karşı kontrol çalışmalarını hızlandırıyor. Her açıdan değerlendirilen bu adımlara bir yenisi Brezilya’dan eklendi.

DÜZENLEYİCİ KURUM BORSADAN BİLGİ TALEP ETTİ

Brezilyada Duzenleyici Kurum Sahaya Indi Dev Borsadan Bilgi Ve Belge Talep Etti

Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CVM), yaklaşık 4 milyon kullanıcısı olan kripto para borsası Mercado Bitcoin’den detaylı bilgi talep etti. Brezilya yerel gazetelerinden Estadao tarafından verilen habere göre CVM, Mercado Bitcoin borsasından son 2 yılda piyasaya sürdüğü sabir gelirli ERC-20 tabanlı token’lar hakkında bilgi vermesini istedi. Gelen açıklamalara göre CVM, borsanın sabit gelirli token’lar sayesinde toplanan para miktarını ve katılan yatırımcıların bir listesini istiyor. CVM sözcüsünün açıklamalarına göre talep edilen bu belgeler, regüle edilmek istenen kripto para piyasasına tavsiyeler verecek ve rehberlik edecek.

BORSA, YETKİLİLERLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞMAYA HAZIR

Brezilya’da yetkili düzenleyici kurumun talepleri sonrasında Mercado Bitcoin borsasının, yetkililer ile uyum içinde çalışmaya hazır olduğunun sinyallerini verdiği bildirildi. Borsadan, talep edilen bilgi ve belgelere ilişkin gelen açıklamada, “Yasal bir kitle fonlaması ve yatırım yöneticisi platformu olarak sahip olduğumuz yetkiler dışında menkul kıymetlerin halka arzını gerçekleştirmiyoruz. Bununla birlikte dijital varlık hizmet sağlayıcılarının düzenlenmesini desteklediğimizi belirtmek isteriz” ifadeleri yer aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.