Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları, kripto yatırımcılarının dikkatini çekti: Blockchain müjdesi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde, kripto para yatırımcılarını da ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında birçok konuya değinen Erdoğan’ın “Blockchain” çıkışı ise dikkat çekti. Daha çok gençlere yönelik olan söz konusu programda Erdoğan, ulusal staj programları ve üniversite mezunu gençlere istihdam ile ilgili konu başlıklarını el aldı. Ayrıca programda kripto para yatırımcılarının ilgisini çeken bir diğer detay da “e-İnsan programında Blockchain teknolojisinin aktif şekilde kullanılması” oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN “BLOCKCHAIN” AÇIKLAMALARI

Cumhurbaskani Erdoganin Blockchain Aciklamalari

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu konuşmasında, “Asıl büyük kalkınma atılımını eğitimle, sağlığıyla insan kaynağımızı geliştirmekte gösterdik. Verilen hizmet ve kullanılan teknolojik altyapı itibariyle bu proje, dünyanın en gelişmiş mobil dijital platformu özelliğine haizdir. E-İnsan’e entegre edilen Blockchain teknolojisi sayesinde, insanlarımızın sisteme emanet ettiği her beceri ve bilgi, koruma altındadır” ifadelerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının devamında ise “Ülkemizin en önemli yetenek havuzunu burada oluşturarak, uluslararası akreditasyon da sağlamak suretiyle, insan kaynağımızı dünya çapında rekat edebilecek düzeye çıkarmak istiyoruz” dedi.

BLOCKCHAIN BENİMSENİYOR, KRİPTOLAR SIRADA

Kripto paraların arkasında yer alan Blockchain teknolojisi dünyanın birçok yerinde, birçok ülke tarafından benimsenmiş durumda. Şeffaflık ve güvenlik açısından öne çıkan bu teknoloji her ne kadar ciddi anlamda bir benimsenme ile karşılaşmış olsa da Türkiye de dahil olmak üzere hiçbir ülkede henüz kripto para alanına yönelik kapsayıcı ve emsal niteliğinde bir düzenleyici çerçeve bulunmuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.