Metaverse HaberleriHaberler

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı’ndan Metaverse Açıklamaları!

 Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Antalya Diplomasi Forumu'nda Metaverse'i ele aldı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Diplomasi Forumu için Antalya’daydı. Ali Taha Koç bu forumda “Yapay Zeka” ve “Metaverse” hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Metaverse ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

Ali Taha Koç: Metaverse’ü Daha Çok Duyup Daha Çok Konuşacağız

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, her yıl liderler, yasa koyucular, önde gelen akademisyenler, aydınlar, kanaat önderleri, diplomatlar ve iş insanlarını bir araya getirerek küresel ve bölgesel sorunları tartışmak ve zorluklara yanıt bulmak için düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’na katıldı.

Ali Taha Koç bu forumda Metaverse ve Yapay Zeka hakkında önemli iddialarda bulundu. Koç, Metaverse’in hayatımızda yeni bir kavram olduğunu ve gelecekte daha çok duyacağımız ve konuşacağımız bir kavram olduğunu kaydetti.

Cumhurbaskanligi Dijital Donusum Ofisi Baskani Metaverse Hakkinda Onemli Aciklamalarda Bulundu 6208F02E68E41

 

Metaverse Henüz Tanımlanmanmış Değil

Ali Taha Koç, Antalya Diplomasi Forumu‘nda yaptığı konuşmanın devamında Metaverse’in henüz tam olarak tanımlanmamış ve ifade edilmemiş bir kavram olduğunu kaydetti;

Dünya çapında ortalama 7 saatimizi internette geçiriyoruz. Ek olarak Gartner’e göre ise dünya nüfusunun yüzde 25’i günde en az 1 saat Metaverse’de olacak. Yani ciddi bir tüketim ortamından bahsediyoruz.

Meta evren dediğimiz şey şu anda sadece görsel bir referanstan ibaret. Birçok şirket iş yeri açmaya çalışıyor, şarkıcılar konser vermeye çalışıyor ancak Metaverse’ün tam tanımı henüz belli değil.

Metaverse tanımına cevaben Koç, Metaverse‘in bizi evrenin ötesine götürmediğini, kozmosun ötesindeysek bunu hissetmemiz gerektiğini, bunun çok önemli olduğunu belirtti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.