NFT HaberleriHaberler

Bu Ülkede NFT’lerde Vergi Dönemi Başlıyor!

Bu ülke, NFT işlemlerinden ve ticaretinden elde edilen gelirin gelir vergisi kurallarına tabi olduğunu açıkladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu ülke, NFT işlemlerinden ve ticaretinden elde edilen gelirin gelir vergisi kurallarına tabi olduğunu açıkladı.

NFT‘lerin artan popülaritesi ve önemli getiri sağlama yetenekleri Singapur’un dikkatini çekti. Singapur Maliye Bakanı Lawrence Wong’a göre, NFT işlemlerinden ve ticaretinden elde edilen gelir, gelir vergisi kurallarına tabidir. Singapur’un gelir vergisi uygulamasının ise, NFT’nin niteliğine ve kullanımına göre belirleneceği belirtildi.

Singapur Nft
Singapur Nft

NFT’lerde Vergi Dönemi Başlıyor!

The Business Times’ın son raporuna göre, Singapur Maliye Bakanı Lawrence Wong, parlamentoya yaptığı konuşmada, değiştirilemez tokenler (NFT) işlemlerinden veya ticaretinden elde edilen gelirin, geçerli gelir vergisi düzenlemelerine tabi olacağını açıkladı. Wong’a göre NFT işlemlerinden sermaye kazancı elde eden kişiler vergilendirilmeyecek çünkü Singapur’da bir sermaye vergisi çerçevesi yok.

Duyuru, birçok analistin eşitsizliği azaltmaya, sosyal sözleşmeyi güçlendirmeye ve uzun vadeli yatırımları artırmaya yardımcı olacağına inandığı son vergi önlemlerinin ardından geldi.

NFT’lerde Singapur’un “Teknoloji Tarafsız Duruşu”

Singapur makamları, bu yılın başlarında, NFT’ler ve metaverse dahil olmak üzere dijital yatırım araçları hakkında kararlar alma konusunda sakinlere bir uyarı yayınladı.

Asya’nın gelecekteki kripto merkezi olarak lanse rağmen, Singapur küresel düzenleyicileri dijital varlıklar üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmaya teşvik etti.

Singapur merkez bankası geçtiğimiz ay NFT piyasasının düzenlenmeyeceğini duyurdu. NFT faaliyetlerinin düzenlenmesiyle ilgili bir meclis sorusuna yanıt olarak, Kıdemli Bakan ve Singapur Para Otoritesi Bakanı (MAS) Tharman Shanmugaratnam şunları söyledi:

MAS, insanların paralarını yatırmayı seçtikleri malların tümünü veya hiçbirini düzenleyemez ve düzenlemeyecektir. Bir ürünün veya faaliyetin MAS’ın düzenleyici otoritesine tabi olup olmayacağını belirlerken bir varlığın özünü değerlendiririz. Dayanak varlıkların doğası gereği, MAS geçmişte olduğu gibi artık NFT ihraç etmemektedir. Bu, benzer şekilde diğer büyük yargı alanlarının çoğunluğunun tutumudur.

Shanmugaratnam, MAS’ın “teknolojiden bağımsız bir duruş” aldığını ve düzenleyici otorite tarafından düzenlenip düzenlenmeyeceğine karar vermek için tokenin temel özelliklerini incelediğini ve tüketicileri aşırı dikkatli olmaya çağırdığını belirtti.

Bir NFT, Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Yasası‘nın (SFA) bir sermaye piyasası ürünü tanımını karşılıyorsa, MAS’ın düzenleyici yükümlülüklerine tabi olacaktır.

Bu arada, MAS Genel Müdürü Ravi Menon daha önce şehir devletinin Bitcoin ve kripto para birimlerini yasaklama planı olmadığını çünkü şehir devletinin dijital gelecekte önemli bir rol oynayabileceğini belirtti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.