Haberler

Nijerya, CBDC Desteği İçin Nakit Çekme İşlemlerini Sınırlıyor!

Kullanıcıları merkez bankası dijital para birimini (CBDC) kullanmaya ikna etme çabasıyla Nijerya, eNaira nakit çekme işlemlerini kısıtladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kullanıcıları merkez bankası dijital para birimini (CBDC) kullanmaya ikna etme çabasıyla Nijerya, eNaira nakit çekme işlemlerini kısıtladı.

eNaira, piyasaya sürüldüğü sırada Afrika’daki ilk egemen dijital para birimiydi ve gelişimi, diğer CBDC projelerinin potansiyel başarısı hakkında ipuçları bulmak için yakından incelendi. Nijerya Merkez Bankası (CBN), bu yılın Ekim ayında dijital para biriminin lansmanını kutladı ve Nijerya’yı küresel ölçekte nasıl ön plana çıkardığını kaydetti. CBN, dijital para birimlerine artan ilgiye yanıt olarak kullanımı artırma yönünde yeni bir hamle yaptı.

Nijerya Dijital Para Kullanımına Yoğunlaşıyor

Nijerya, tüketicileri kendi dijital para birimi eNaira gibi alternatifleri kullanmaya ikna etme çabasıyla nakit çekme işlemlerini kısıtladı.

Bankalar ve diğer finans kurumları, Salı günü Nijerya Merkez Bankası’ndan (CBN) bir mektup aldı. Bireyler için haftada yalnızca 225 ABD doları ve işletmeler için haftada 1.123 ABD doları bankadan para çekme işlemine izin verilir. ATM’ler günlük 45 $ para çekme limitine izin verir. Daha büyük meblağlar çekmek isteyen müşterilerden yüzde 5 ile 10 arasında işlem ücreti alınacak.

Merkez Bankası Bankacılık Denetleme Başkanı Haruna B. Mustafa’ya göre, müşteriler “bankacılık işlemlerini gerçekleştirmek için alternatif kanalları (internet bankacılığı, mobil bankacılık uygulamaları, USSD kartları/POS, eNaira vb.) kullanmaya teşvik edilmelidir”.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.