HaberlerKripto Rehber

Destek ve Direnç Nedir? Nasıl Tespit Edilir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Teknik analizde önemli bir rol oynayan destek ve direnç kavramlarının neler olduğuna bir göz atalım.

Destek ve Direnç Nedir?

Basitçe söylemek gerekirse, destek ve direnç, alıcıların veya satıcıların birbirini yendiği yerdir. Yani bir nevi arz talep alanı diyebiliriz. Daha basit olarak, bunlar fiyat tepkisi alanlarıdır.

Destek Ve Direnç Nedir? Nasıl Tespit Edilir?

Destek Nedir?

Direncin aksine destek, fiyatın düşmesini engelleyen alandır. Satıcılar fiyatı yükseltmeye çalışır ve alıcılar durdurur, böylece fiyat yükselir. Bu yükseliş trendinin başladığı seviye artık bir destek alanı.

Direnç Nedir?

Direnç, fiyatın yükselmesini engelleyen alandır. Alıcılar fiyatları yükseltmeye çalışırken satıcılar onları durdurarak fiyatların düşmesine neden olur. Bu düşüşün başladığı seviye artık bir direnç bölgesi.

Destek ve Direnç Nasıl Çekilir?

Destek ve direnç alanları tek çizgilerle çizilebileceği gibi alanlar da çizilebilir. Ancak en sağlıklı yöntem alan çizimidir. Bu nedenle, fiyat tepkisini daha net yorumlayabilir ve daha net bir ticarete giriş stratejisi geliştirebiliriz.

Destek ve direnç kırıldıktan sonra bir geçişe uğrarlar. Başka bir deyişle, güçlü bir destek alanı fiyat tarafından kırıldıktan sonra, o alanın direnç haline gelmesi bekleniyor. Aynı şekilde, direnç görevi gören güçlü bir alanın, fiyat kırıldıktan sonra destek görevi görmesi beklenir. Buradaki güçlü bölge, en az iki kez çalışmış bir destek-direnç bölgesidir.

Destek ve direnç seviyeleri kırılırken, kopuşun ayı tuzağı mı yoksa boğa tuzağı mı olduğuna dikkat edilmelidir. Bu sayede zararlı süreçlerden kaçınmak mümkündür.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.