Haberler

Çember Daralıyor: FTX’ten 650 Milyon Dolar Çalan Hacker Kim?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para sektörünün en büyük borsalarından biri olarak gösterilen FTX’in ani bir şekilde iflas etmesinin yankıları sürüyor. FTX kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, piyasada deprem etkisi yaratan iflas başvurusu hakkında konuştu. Kripto para topluluğunun nefret ettiği bir isim haline gelen SBF, şirketin finansal kayıtlarını uyarı yapmadan farklı yerlerde kullanmaya yarayan bir “arka kapı” olarak kullanıldığı iddialarını yanıtladı. “Kesinlikle sistemde bir arka kapı inşa etmiyordum.” diyen SBF röportajında FTX hacker’ının kim olabileceğine değindi.

FTX Hacker’ı 8 Kişiden Biri Olabilir

Ftx New Ceo

Dev kripto para borsası FTX’in bölüm 11 iflas başvurusunda bulunduğu gece hack saldırısına uğraması kafalarda soru işareti yaratmıştı. Borsa kurucusu SBF, bu saldırının arkasında kimin olabileceği konusunda çemberi daralttığını söyledi: “Şüphelileri sekiz kişiye kadar daralttım. Hangisi olduğunu bilmiyorum.” FTX’ten 650 milyon dolarlık fon çalan hacker’ın eski bir şirket çalışanı veya şirket çalışanının bilgisayarına virüs yükleyen biri olduğu öne sürülüyor.

İflas Başvurusu Pişmanlığı

Kripto para topluluğunun nefret ettiği bir isim haline gelen SBF, borsanın iflas başvurusu sürecinde yaşadığı pişmanlığı dile getirdi. İlk önce şirketi kurtarmak için mali açıdan hiçbir problem yaşamadıklarını iddia eden SBF, bu açıklamasından 1 gün sonra iflas başvurusunda bulunması hakkında şunları söyledi: “belgeyi sunduğum için beni suçlayabilirsiniz. Sadece hayır demeliydim. Yapılacak en doğru şey, iflas başvurusu yapmamaktı. Bu kararı iptal etmek için her şeyimi verirdim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.