Altcoin HaberleriHaberler

Dogecoin Yeni Bir Ralli Arayışında, İşte DOGE’yi Etkileyecek Faktörler!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para yatırımcıları ekim ayına bekledikleri gibi girmenin mutluluğunu yaşıyor. yeni ayın ilk 5 gününde neredeyse birçok kripto para da önemli artışlar yaşadı. Lider kripto para birimi Bitcoin’in yakaladığı altcoin’lere de sıçramış durumda.  Bu durumdan etkilenen kripto paralardan Dogecoin (DOGE)son 24 saat içinde çift haneli kazançlar elde etti. Buna ek olarak Dogecoin’in bugün yeni bir ralli başlatması umut ediliyor. İşte sebebi;

Dogecoin’de (DOGE) Ralli Arayışı

Kripto para piyasasındaki ruh hali, Bitcoin fiyatlarının 49.000 doları geçmesinin arkasından Pazartesi günü oldukça terfi etti. Bitcoin’deki bu ivme ile birlikte trader’lar, Bitcoin’in 50.000 doları kırıp kıramayacağını görmek için bekliyorlar. Piyasa kıymeti sıralamasında 1. sırada yer edinen kripto para birimi Bitcoin’deki hareketler, piyasa duyarlılığını yönlendirmede mühim bir rol oynuyor.

Öyle ki Bitcoin, öteki kripto para birimlerinin de peşinden sürükleyerek benzer hareket etmelerine neden oluyor. Dolayısıyla popüler latife para birimi DOGE, BTC ile yakın bir korelasyonu paylaşıyor.

Tetikleyici Dogecoin Topluluğu

Ancak, Dogecoin’deki mevcut ralliyi yönlendiren ana unsur duygu değil. Dogecoin topluluğu, Elon Musk’ın evcil köpeği Floki’nin bir Tesla otomobilini benimsediğine dair son tweetine büyük ilgi gösterdi.

Neşenin sebebi ise, Dogecoin topluluğunun Musk’ın bu paylaşımının Tesla’nın DOGE‘de ödemeleri kabul etmeye hazır olabileceğine dair pozitif bir işaret olarak görmesidir.

Dogecoin’e karşı büyük hayranlık duyan Elon Musk, toplumsal medyada Dogecoin ile ilgili herhangi bir güncelleme paylaştığında latife para birimi fiyatında mühim oynaklık yaratarak kendisini sık sık Dogefather olarak adlandırıyor.

DOGE’nin fiyatı, Mark Cuban’ın Pazartesi günü Fox Business’a verdiği bir röportajı esnasında latife para birimini övmesinin arkasından bir destek daha aldı.

Bu arada,  NFT ile ilgili acayip bir gelişme, yakın gelecekte DOGE kullanımını hızlandırabilir. 10.000’den fazla benzersiz komik Elon’u içeren meme tabanlı bir NFT projesi olan ElonVerse, Binance Akıllı Zincirinde piyasaya sürülmeye hazır. ElonVerse‘in NFT’lerindeki yatırımcılar ek olarak Dogecoin’de sahip oldukları token değerinin %5’ini alarak Dogecoin’de eylemsiz gelir elde edebilirler.

Dogecoin Son Durum

DOGE/USD‘nin 4 saatlik fiyat grafiğinde hareketli averajlar ve MACD yükseliş eğilimi gösteriyor. Bununla birlikte, öteki önde gelen teknik göstergeler ivme ve Stokastik RSI da bir miktar satış ilgisine işaret ediyor.

Dogecoin fiyatı, pivot noktasının üstünde 0.214 dolarda ve ilk direnci 0.233 dolarda tutuyor. Artan satın alma baskısı, yakında 0,246 dolarda ikinci direnç testini görebilir; bunun üstünde bir kırılma, DOGE’nin 0,25 doları aşarak 0,278 dolardaki dirence kadar yükselmesine niçin olabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.