Editörden SeçmelerAltcoin HaberleriAnalizHaberler

Dogecoin Neden Yükselmiyor? Yeni Doge Dogelon mu olacak?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin ve Ethereum’un yükselişi hız kazanmışken popüler meme coin Doge hızını kaybetmeye başladı. Dogecoin, Krito para piyasalarında yaşanan olumlu havadan pek etkilenmemişe benziyor. Bu durum da yatırımcıları, Doge eksi günlerine döner mi sorusunu sormaya itiyor. İşte öne Çıkanlar…

DogeCoin Düşüşten Kurtulabilecek mi?

Tesla CEO’su Elon Musk’ın favori altcoini olan Doge, 2021 yılın en çok tartışma konusu olan meme coinidir. Bu yılın ilk aylarında Musk’ın, Doge’yi desteklemesiyle birlikte büyük çıkış yakalayan meme coin son zamanlarda yatırımcısına pek güven verdiği söylenemez. Son 2 haftada yakaladığı %20’ye yakın artışta yakalasa da Doge yatırımcıları bu durumdan pek memnun değil, zira Bitcoin %30 üzeri Ethereum ise %40 üzerinde değer kazandı. Bu noktada şaşırtıcı olan sorun, yüksek ve yükselen kripto para yatırımcı duyarlılığına rağmen Dogecoin’in yatırımcılarının beklentisini karşılamaması oldu.

Dogecoin Düşüşten Kurtulabilecek Mi?
Dogecoin Düşüşten Kurtulabilecek Mi?

Dogecoin, Nisan ve Mayıs 2021 aylarında yakaladığı yüksek fiyat trendinden bu yana kârlı adresler %93’ten %82’ye düştü. Buna benzer, günlük aktif adresler (DAA) de ciddi oranda düşüş yaşandı. DAA’daki 240 binlik düşüş, yatırımcıların çıkış yaptığını gösteriyor. DOGE’un yılın ilk aylarında tanık olduğumuz hızlı yükseliş şimdi ise azalıyor. Bununla beraber, kripto para balinalar ve uzun vadeli HODL’lar, orta vadeli yatırımcıların katılımının da artmasıyla hep birlikte Dogecoin “HODL” etmeye devam ediyor.

Dogelon, Dogecoin Etkisi Yaratır mı?

Kripto para uzmanları, Tesla CEO’su aynı zamanda Dogefather olarak adlandırılan Elon Musk’ın, Doge üzerindeki eski etkisini üzerinde konuşurken, önemli bir gözlemle karşılaştılar. Musk’ın son dönemlerde kripto paralar üzerindeki etkisi önemli ölçüde azaldığı gözlemlenebiliyor.  Örnek verecek olursak geçtiğimiz hafta Twitter üzerinden paylaştığı bir tweete rağmen Doge üzerinde herhangi bir ralliye tanık olmadık. Fakat, yakın zamanda yeni bir etkinin ortaya çıkışını gözlemleyebiliriz. Bu gözlemde belirteceğimiz Doge’den ilham alan bir başka memecoin Dogelon, altcoinler arasında git gite popülarite kazanmaya devam ediyor.

Gate.io Borsasına üye olarak ömür boyu yüzde 20 komisyon indiriminden faydalanmak için buraya tıklayın.

Dogelon, 24 saatlik grafiğinde yüksek kazançlar elde ederek sık sık gündeme gelmeye başladı. 2 Ağustos tarihinde %100’ün üzerinde bir yükseliş gerçekleştiren Dogelon, geçtiğimiz mayıs ayında %1015 değer kazanmıştı. Yükselen altcoin, mayıs ayında da yüzde 1015 artış kaydetti.

Dogelon maksimum arzı, 1 katrilyon miktarında (1.000.000.000.000.000). Dolayısıyla Musk, eskisi kadar etkili olmasada, varlığı diğer meme coinler üzerindeki etkisi oldukça yüksek. Kısacası şöyle özetleyebiliriz, Tesla CEO’su Elon Musk’ın, Dogecoin üzerinde yarattığı etki yatırımcıları diğer meme coinlere teşvik etmiş olabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.