Blockchain HaberleriHaberler

Dünyanın En Büyük Bankası JP Morgan’dan Blockchain Adımı!

ABD'li Dev Banka JP Morgan, Blockchain Teknolojisine Daha Fazla Yatırım Yaptığını Açıkladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’li dev banka JP Morgan, blockchain teknolojisine daha fazla yatırım yaptığını açıkladı. Teminat beyanlarını takip etmek için yeni nesil banka artık blok zinciri teknolojisini kullanıyor.

Yatırım Fonları

Blockchain teknolojisi, çeşitli işletme ve kurumlarda giderek daha fazla kullanılmakta ve uygulanmaktadır. Bu durumun dijital varlıkların geleceği için parlak bir nokta olduğu söyleniyor. Ancak 20 Mayıs 2022 Cuma günü devasa banka, teminatını tokenize edilmiş para piyasası fon paylarına çevirdiğini açıkladı.

Kendi sözleriyle, JPMorgan’ın dünya çapındaki CEO’su Ben Challice şunları söyledi:

Bankamızın yaklaşan hamlesi, sabit geliri ve hisse senetlerini tokenize edilmiş teminat olarak kucaklayacak.” Teminat varlık transferlerini hızlı ve herhangi bir komplikasyon veya gecikme olmaksızın tamamlayabilecektir.

JPMorgan, bu adımı yaparak yatırımcılara büyük kolaylık sağlayacağını ve olağan piyasa saatleri dışında bile daha fazla işlem gerçekleştirebileceğini iddia etti. Ayrıca, yatırımcıların bu tür anlaşmalarda teminat olarak çeşitli varlıkları kullanmalarına izin verilmektedir.

Abd'Nin Banka Destekli Ilk Kripto Parası Jp Morgan Tarafından Piyasaya Sürülüyor - Webrazzi

JP Morgan Blockchain’in Tarihçesi

Son yıllarda, devasa banka, blok zinciri teknolojisi alanında çok sayıda araştırma yaptı ve yeni ürünler geliştirdi. Toplanan bilgilere göre şirket, kurucu üyesi olduğu Ethereum Enterprise Alliance’ın (EEA) bir parçası olarak 2016 yılında bir blockchain girişimi olan Quorum’u başlattı. New York merkezli bir blok zinciri yazılımı girişimi olan ConsenSys, Quorum’u Ağustos 2020’de JP Morgan’dan geri satın aldı. Quorum’un satışının ardından JP Morgan, Ekim 2020’de dijital para ve blok zinciri araştırma ve geliştirmeye odaklanan özel bir şirket olan Onyx’i kurdu.

Dev banka, blockchain teknolojisine bu kadar yüksek değer verirken, JPMorgan Chase’in başkanı ve CEO’su Amerikalı milyarder Jamie Dimon, yakın zamanda Bitcoin hakkındaki görüşlerinde öne çıkarak Bitcoin’i “değersiz” ve “dolandırıcılık” olarak nitelendirdi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.