Haberler

Nijerya Merkez Bankası, Kripto Para Hesapları İçin Katı Kurallar Belirledi

Nijerya, kripto para birimlerine olan yasağını kaldırmasının ardından bankalara yönelik yeni bir düzenlemeye gitti.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Nijerya, kripto para birimlerine olan yasağını kaldırmasının ardından bankalara yönelik yeni bir düzenlemeye gitti. Nijerya Merkez Bankası, kripto para hesapları açan bankalara yönerge yayımlayarak düzenlemeleri detaylandırdı.

Merkez bankası, bu yeni kuralları, geçtiğimiz ay kripto hizmet sağlayıcıları için getirdiği hesap işletmesine yönelik yasağı kaldırma kararını açıkladı. Ancak, bankaların kendi adlarına sanal varlık bulundurma veya ticaret yapma yasağının devam edeceğini vurguladı.

Ulusal para birimi olan Nijerya Nairası üzerinden hesap açılmasına izin verileceği ve nakit çekimlerin yapılmayacağı da belirtilen kurallar arasında yer aldı. Ayrıca, kripto hesapları üzerinden üçüncü taraf çeklerinin temizlenmesi de sınırlamalar arasında yer aldı. Para çekme işlemleri ise üç ayda sadece iki kez gerçekleştirilebilecek şekilde kısıtlandı.

Nijerya Merkez Bankası, Kripto Para Hesapları İçin Katı Kurallar Belirledi

Afrika’da Kriptoya Karşı Ortak Hareket

Nijerya, Bahamalar merkezli bir borsanın iflas etmesinin ardından diğer Afrika ülkeleriyle işbirliği yaparak kripto para birimlerinin denetimini genişletme konusunda ortak hareket etti.

Ülke, yerel para birimi olan Nijerya Nairası’ndaki keskin düşüş nedeniyle kripto para birimlerine olan ilginin arttığını gözlemledi. Bu durum, Nijerya’nın kripto para birimlerini daha yakından takip etme ve düzenleme ihtiyacını doğurdu.

Kripto para birimleri, geleneksel finansal sistemlere kıyasla daha hızlı ve kolay bir şekilde transfer edilebilmeleri, düşük maliyetli işlemler sunmaları ve finansal hizmetlere erişim sağlamaları gibi avantajlar sunmaktadır. Ancak, düzenleyiciler tarafından kontrol edilme gereksinimi de bulunuyor.

Nijerya Merkez Bankası’nın bankalara yönelik açıkladığı kripto yönergeleri, ülkenin kripto para birimlerinin kullanımını denetlemesini ve finansal istikrarın sağlanmasını amaçlamaktadır. Bu yönergeler, hem kullanıcıların hem de finansal kurumların güvenliğini sağlamayı hedeflemektedir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.