Editörden SeçmelerKripto Rehber

Axie Infinity (AXS) Nedir? Nasıl Çalışır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Axie Infinity, bireylerin ekosisteme ve oyun gücüne katkı sağlayarak token kazanabileceği Pokémon’dan ilham alan bir oyundur. Peki, AXS coin nedir? İşte AXS token’nın geleceğiyle ilgili ayrıntılar…

Blockchain teknolojisi gelecekte birçok sektörü kasıp kavurabilir. Oyun, blockchain ve kripto para birimlerinin mevcut kavramlara nasıl meydan okuyabileceğinin ve oyunu nasıl tamamen farklılaştırabileceğinin en iyi modelidir. NFT tabanlı video oyunlarının bu yıl nasıl popüler olduğunu ve Axie Infinity’nin neden şu anda en iyi 25 kripto para birimi arasında olduğunu bulalım.

Axie Infinity (AXS) Nedir?

Axie Infinity, oyuncuların Axie yaratıklarını oluşturmalarına, artırmalarına, savaşmalarına ve değiş tokuş yapmalarına izin veren Ethereum ağına dayalı sıra tabanlı bir kart oyunu şeklindedir.

Axie Infinity kendisini benzersiz yaratıkları, yetenekleri, araziyi ve diğer oyun içi varlıkları temsil etmek için Benzersiz Tokenlar (NFT’ler) kullanan Pokemon ve Tamagotchi’den esinlenen bir oyun olarak tanımlıyor.

Oyuncular, Macera veya Arena modunda Axie Infinity oynayarak Axie Infinity Shards (AXS) ve Small Love Potions (SLP) olmak üzere iki tür token kazanabilirler. AXS, token sahiplerinin oyun deneyiminin gelecekteki gelişimi için oy kullanmalarına olanak tanıyan bir yönetişim tokenı görevi görür. SLP, Axies oluşturmak için kullanılan oyun içi token’dır.

Axie Infinity ekibinden düzenli yenilikler almak için oyun güncellemeleri için bloglarına yer işareti ekleyebilirsin. Bu oyunu oynamak için, Axie’nizi eğitmeye ve savaşmaya başlamak için Axie Infinity web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Axie Infinity (Axs) Nedir? Nasıl Çalışır?

Axie Infinity’in Kurucusu Kim?

Axie Infinity, Axie Infinity oyunlarını geliştiren Vietnamlı oyun stüdyosu Sky Mavis’in şu anki CEO’su Trung Nguyen tarafından kuruldu.

Sky Mavis, Axie Infinity dünyasını daha da genişletmek için Blocktower Capital ve Mark Cuban da içinde bulunduğu bir dizi büyük yatırımcıdan fon sağlayarak çeşitli finansman turlarını geçmiş bulundu.

Axie Infinity Nasıl Çalışır?

Axie Infinity’nin temel oynanışı, Axie Infinity tecrübesinin kalbindeki eşsiz yaratıklar olan Axies ile savaşmaya ve onları yetiştirmeyi amaçlar.

Axie’ler, hem onları diğer Axie’lerden ayırmak için hem de nadirlik seviyelerini ölçmek için kullanılan sınıf ve vücut parçaları gibi belirli bir dizi özellik ile oluşuturulur.

Oynanış

  • Diğer sıra tabanlı oyunlar gibi, Axe’ler de savaş içindir ve savaştaki etkinlikleri dört özellik tarafından belirlenir:
  • Can, Ax’lerin yere düşmeden önce ne kadar hasar alabileceğini belirler.
  • Hız onların sırasını belirler, en hızlı Axie önce saldırır.
  • Aynı anda birden fazla beceri kartını birlikte kullanırken, beceri hasarı artıracaktır.
  • Moral, Axie’nin rakipleri devirme yeteneğini belirleyen kritik vuruş şansını artırır.

Savaşlar

Axie Infinity oyuncuları, Eksenlerini tahtaya yerleştirmek için çeşitli taktikler ve stratejiler kullanarak, üçe üç savaşlarda diğer oyunculara karşı Eksenlerini karşı karşıya getirir. Oyunun özü, Axie’nin rakibin sağlığını tüketmek için hangi saldırı hareketlerini yapabileceğini belirleyen yetenek kartıdır. Her Yetenek Kartı, fiziksel konfigürasyonu ve sınıfı ile ilgili olduğu için ilgili Eksenine özgüdür.

Arena maçlarında ve turnuvalarda savaşmak, Axie’nizin seviyesini yükseltmenin ve Axie Infinity Shards (AXS) ve Small Love Potion’unuzu (SLP) almanın en iyi yoludur. Ancak oyuncular, deneyimlerine daha maceracı bir yaklaşım da getirebilirler. Oyuncular, Chimera adlı oyunda Axie Infinity dünyasını keşfederek ve oyuncu olmayan savaşçılarla savaşarak, karakterlerinin seviyesini yükseltmek için kullanılabilecek ek tokenlar ve az bulunan hazineler elde Edebilirler.

Üreme

Gerçek dünyadaki meslektaşları gibi, Axies de kendi benzersiz özellikleri ve yetenekleriyle yeni nesiller yaratabilir. Eksenler, üreme olayı başına daha fazla SLP gerektiren yedi kata kadar üreme gerçekleştirebilir.

Beş günlük geliştirmeden sonra, yeni Axie yavruları savaşta kullanılabilir, diğer ortaklarla daha fazla artıtılabilir veya Axie Infinity Marketplace’te satılabilir.

Kara

Axie Infinity, yaratıkları toplamak ve takas etmekle sadece sınırlı değildir. Ayrıca oyuncuların Lunacias adı verilen Axies’e ev sahipliği yapan arazileri satın almalarını gerçekleştirir. Geliştiriciler, Lunacia yazılım geliştirme kiti aracılığıyla bu arazilerde benzersiz oyunlar da oluşturabilirler.

Zamanla, oyuncular oyunun maceraları sırasında buldukları kaynakları ve yapım malzemelerini kullanarak arsa seviyesini yükseltebilecekler.

Axie Infinity (Axs) Nedir? Nasıl Çalışır?

Axie Infinity Pazar Yeri

Satılık Axie’yi bulmak ve erişmek için en iyi yer Axie Infinity Marketplace. Burada oyuncular, satılık olarak listelenen veya yakın zamanda diğer oyunculara satılan Axies’i görebilir. Oyuncular ayrıca istedikleri sınıfa, vücut bölümlerine, istatistiklere, fiyatlara ve daha fazlasına uyan Eksenleri bulmak için pazardaki filtreleri kullanabilirler.

Oyuncular, Sky Mavis’in Axie Infinity için özel kripto para cüzdanı olan Ronin Wallet aracılığıyla Axies satın alabilir. Oyuncular cüzdanlarını Kraken gibi borsalardan satın alabilecekleri ETH ile doldurabilirler.

Ronin yan zincir

Axie Infinity, Ethereum blok zincirindeki yüksek ağ tıkanıklığı ve gaz ücretleri altında kullanıcı tecrübesinin askıya alınma noktasına gelebileceğini farketti. 2020 yılında Sky Mavis, bu sorunu hafifletmek için Ronin Ethereum yan zincirini geliştirmeye başlayacaklarını açıkladı.

Axie Infinity (Axs) Nedir? Nasıl Çalışır?

AXS Coin Neden Değerli?

Diğer birçok kripto para birimi gibi, Axie Infinity Shard (AXS) da sınırlı bir arza sahiptir; bu, yazılımın kurallarının yalnızca 270 milyon AXS token’ının olmasını sağladığı anlamına gelir.

AXS, Axie Infinity oyunu için oluşturulmuş bir Ethereum yönetişim token’ıdır. NFT pazarındaki oyun içi satın alımlar şu anda ether ile yapılırken, Sky Mavis AXS’i Axie Infinity Marketplace’in yerel para birimi yapmayı hedefliyor.

Ek olarak, oyuncular platformun yönetim mekanizmasına katılmak için AXS tokenlerini stake edebilir ve oyunun ilerleyen zamandaki gelişiminde doğrudan söz sahibi olabilirler. Kullanıcıların tokenları stake etmelerine olanak tanımak, onları ödüllendirilirken AXS tokenları tutmaya yönlendirir ve tüm oyuncular arasında Axie Infinity tecrübesinin dağıtılmış mülkiyetine ve yönetimini sağlar.

Son olarak, Sky Mavis, Axis Infinity oyunlarında yenilik ve büyümeyi istemeye yardımcı olacak bir topluluk hazinesi oluşturmayı amaçlamaktadır. Topluluk Kasası, Axie Infinity satın alma ücretinin bir kısmını ve ayrıca oyuncu tarafından oluşturulan bahis ödüllerinin bir kısmını alır.

Son olarak, staking ödülleri kazanmak isteyenler AXS tokenlerini değerli bir yatırım olarak da değerlendirebilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.