Bitcoin Haberleri

El Salvador, İsviçre’nin kriptoları kabul eden şehrinde elçilik açtı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Haziran 2021’de Senato’ya Bitcoin (BTC) yasa tasarısını getirdi ve oy çokluğuyla kabul edilen tasarı, Eylül 2021’de resmi olarak yürürlüğe girdi ve El Salvador’da 7 Eylül 2021’den bu yana Bitcoin resmi para birimi olarak kullanılmaya başladı. Her ne kadar El Salvador bu adımı ile birçok ülke ve finansal kuruluştan eleştiri ile karşılaşmış olsa da Bitcoin adımından geri dönmedi ve bu alandaki çalışmalarına ağırlık verdi. Bitcoin çalışmalarını sürdüren El Salvador, bu kez de İsviçre’nin Lugano şehrinde bir Bitcoin elçiliği açtı.

EL SALVADOR LUGANO’DA BTC ELÇİLİĞİ AÇTI

El Salvador Luganoda Btc Elciligi Act

İsviçre’nin Lugano şehri, Bitcoin ve genel olarak kripto paraların dünya üzerinde en fazla benimsendiği ve kullanıldığı bölgeler arasında yer alıyor. El Salvador da Lugano’da Bitcoin’in benimsenmesini yaygınlaştırmayı amaçlayan bir mutabakat anlaşması imzalayarak bu alanda güçlü bir adım daha attı. El Salvador’un ABD büyükelçisi Milena Mayorga, El Salvador’un ayrıca Lugano şehrinde bir de Bitcoin ofisi açtığını belirtti.

“EKONOMİK GÜVENLİK VE EKONOMİK ÖZGÜRLÜK” VURGUSU

Mayorga Plan B forumunda yaptığı açıklamada, Lugano’ya açılan Bitcoin ofisinin Avrupa genelinde Bitcoin’i savunmayı misyon edinen bir Fahri Konsolos tarafından yönetileceğini belirtti. Konuya ilişkin açıklamasında Mayorga, “El Salvadorlu arkadaşlarım ve ben, Bitcoin konusunda çok heyecanlıyız. Bu girişim, herkesin ekonomik güvenliğe ve ekonomik özgürlüğe erişimini artırmaya yardımcı olabilir. Bunu görmek için sabırsızlanıyorum” sözlerini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.