Haberler

Energy Web ve Diğerleri Blockchain Tabanlı Yenilenebilir Enerji EV Şarj Sistemini Açıkladı

Energy Web, yeni bir blockchain tabanlı "Economy of Things" platformunu kullanıma sunmak için Vodafone ve Mastercard ile güçlerini birleştirdi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu, elektrikli araçların ve Vodafone’un Digital Asset Broker’ındaki (DAB) diğer doğrulanmış bağlı cihazların yüzde 100 temiz enerji ile şarj edilmesini ve aynı zamanda sorunsuz ve güvenli bir şekilde işlem yapmasını sağlayacak.

Blockchain, IoT ile Buluşuyor

Uzmanlara göre, şu anda var olan IoT cihazlarının sayısı 13,8 milyar civarında ve bu sayının 2025 yılına kadar 30,9 milyara çıkması bekleniyor. Yeni blockchain tabanlı ‘Economy of Things’ platformu, IoT cihazları ve elektrik gibi doğrulanmış bağlantılı sistemlere olanak tanıyor. Vodafone’un Digital Asset Broker’ındaki (DAB) araçlar, hizmetleri otonom olarak işlemek ve ödemek için.

Hizmet, yakın zamanda Vodafone’un Birleşik Krallık’taki teknoloji merkezindeki bir şarj noktasıyla bağımsız ve güvenli bir şekilde iletişim kuran bağlı bir elektrikli araç ile test edildi ve sistem, ilgili elektrikli araçlar için %100 temiz enerji şarj çözümünü başarıyla uyguladı.

Farkında olmayanlar için Energy Web Foundation, blok zincir teknolojisi etrafında tasarlanmış açık bir merkezi olmayan yazılım altyapısını teşvik ederek ve inşa ederek enerji sektöründe değer yaratmayı teşvik ediyor.

Platform, 2017 yılında kullanıcılar, uygulama geliştiricileri ve altyapı sağlayıcılarından oluşan bir ekosistem geliştirmek için teknoloji meraklılarından oluşan bir ekip tarafından kuruldu. Energy Web ekosisteminin üyeleri, enerji sektöründe blok zinciri kullanım durumlarını belirlemek ve değerlendirmek için ortaklaşa çalışır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.