HaberlerAltcoin Haberleri

Elon Musk, Sosyal Medya Devlerine Rakip Mi Oluyor?

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Twitter ve diğer sosyal medya devleriyle rekabet edebilmek için sosyal medya oyununa girmeyi düşünüyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter ve diğer sosyal medya devleriyle rekabet edebilmek için sosyal medya oyununa girmeyi düşünüyor gibi görünüyor. Sıkı bir kripto destekçisi olan Musk, Dogecoin ve diğer meme tokenlerin bu platformda yer alabileceği düşünüldü. İşte detaylar…

Elon Musk’ın Yeni Platformu Dogecoin’i Kabul Edecek mi?

TeslaCEO’su Elon Musk, Twitter’da Twitter’ın “ifade özgürlüğü idealine uymadığı” için kendi sosyal medya platformunu oluşturmayı ciddi olarak düşündüğünü duyurdu. Elon Musk’a göre ifade özgürlüğü normlarına uyulmaması, Twitter’ın fiili kamusal meydan olarak hizmet etmesi nedeniyle demokrasi için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Musk Twitter’da şunları söyledi:

Yeni bir platformun zamanı geldi mi? Twitter fiili bir kamusal alan işlevi gördüğü için ifade özgürlüğü ilkelerine uyulmaması demokrasiyi temelden baltalamaktadır.

Elon Musk‘ın sözleri, daha önceki “ifade özgürlüğü işleyen bir demokrasi için önemlidir” şeklindeki ifadesinin ardından geldi ve Twitter’ın “bu değere sıkı sıkıya bağlı olup olmadığını” sorgulamasına yol açtı. Bilindiği üzere  SEC geçtiğimiz hafta bir yargıca, mahkemenin SEC ile 2018 anlaşmasını iptal etmesi halinde bile, Tesla ile ilgili tweet paylaşımlarının federal soruşturma için geçerli bir konu olmaya devam edeceğini aktardı.

Elon Musk, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Twitter paylaşımlarını izlemeyi durdurmasını istiyor ve anlaşmanın ifade özgürlüğü hakkını “ezmek” için kullanıldığını iddia ediyor. Ayrıca mahkemeden, SEC’in tweet soruşturmasıyla ilgili kayıtları celp etmesini engellemesini de istiyor. Uzlaşma anlaşmasının şartlarına göre, SEC, Musk’ın Twitter’da halka açılmayı düşündüğünü açıklamasının ardından para kaybeden yatırımcılara şirketten ve Musk’tan fon dağıtacak.

Elon Musk Sosyal Medya Platformu
Elon Musk Sosyal Medya Platformu

Elon Musk’tan Sosyal Medya Plotformu Fikri

Musk bugün, popüler yazılım geliştiricisi Pranay Pathhole’a yanıt olarak, propagandayı dışarıda tutarken ifade özgürlüğüne öncelik verecek kendi sosyal medya ağını kurmayı “ciddi ciddi düşündüğünü” duyurdu.

Birçok kişi, Twitter’ın ticari bir firma olması nedeniyle, herhangi bir özel kuruluşun kendi kurallarını oluşturma ve erişimi veya hizmeti kendi şartlarına göre reddetme yeteneğine sahip olması nedeniyle ifade özgürlüğü ilkelerinin geçerli olmadığına dikkat çekti. Ancak, Twitter gibi ağların, modern dünyada insanların fikirleri tartışması için halka açık toplanma alanlarına en yakın şey olduğunu söyledi. Musk’ın Twitter’ın ifade özgürlüğünü kısıtladığına dair tekrarlanan iddiaları göz önüne alındığında, Dogecoin dahil olmak üzere yeni bir sosyal medya platformunun ortaya çıkması muhtemel  görünüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.