Haberler

Elon Musk, Twitter’ı Satın Almak İçin Tesla Hissesi Sattı!

Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter'ı Satın Almak İçin Tesla'daki 8,4 Milyar Dolarlık Hissesini Sattı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Elon Musk, Twitter’ı satın Almak için Tesla hissesi sattı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na(SEC)  yapılan bir başvuruya göre, Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter’ı satın alabilmek  için Tesla’daki yaklaşık 8,4 milyar dolarlık yatırımını sattı.

Salı ve Çarşamba günü Musk, hisselerinin çoğunu sattı. Son olarak Musk, dün 5.2 milyon adet daha sattık sonra daha fazla TSLA hissesi satmayacağını açıkladı.

Tesla’nın hissesi Salı günü %12 düştü ve satıştan sonra istikrarlı bir şekilde yükseliyor. Cuma günü, TSLA yüzde 3,9 yükseldi.

Twitter yönetim kurulu, 25 Nisan’da Musk’ın şirketin tüm kontrolü için hisse başına 54.20 dolar (toplam 44 milyar dolar) teklifini kabul etti. Anlaşmanın hala düzenleyiciler tarafından onaylanması gerekiyor.

Wedbush Securities analisti Daniel Ives’e göre Tesla hissedarları Twitter’ın devralınmasının bir sonucu olarak zorluklarla karşılaşabileceğini belirtti.

Şirkette yüzde 17 hisseye sahip olan Musk, şirketin en büyük hissedarı olma ayrıcalığına sahip. Musk daha önce de önemli miktarda hisse senedi satmıştı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.