Haberler

Siber Güvenlik Şirketi SonicWall, Kripto Dolandırıcılık Raporunu Yayınladı!

Genel olarak kripto para sektörü hızla ilerlemeye devam ettikçe bu alandaki dolandırıcılık vakaları hızla artıyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Siber güvenlik şirketi SonicWall, kripto dolandırıcılık raporunu yayınladı. Genel olarak kripto para sektörü hızla ilerlemeye devam ettikçe bu alandaki dolandırıcılık vakaları hızla artıyor. Siber güvenlik firması SonicWall tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, 2022’nin ilk yarısında, finans sektöründe %269 daha fazla kripto para dolandırıcılığı vakası yaşandı.

Finans Sektöründe Yükselen Kripto Para Dolandırıcılığı

SonicWall analizine göre, 2022’nin ilk yarısında finans sektörü kripto dolandırıcılığı örnekleri  %269 arttı. Kripto para dolandırıcılığı, bilgisayar korsanlarının kurbanın bilgisayarına kripto para madenciliği yapmak için yazılım yüklediği bir tür siber saldırıdır. Araştırma ayrıca, vakalardaki artıştaki bir faktörün, mağdurların genellikle istismarı bilmemesi olduğunu kaydetti.

Ancak, fidye yazılımı saldırılarındaki düşüş de bu istatistiklerdeki artışla ilişkilendiriliyor. Bu, kripto para birimleriyle bağlantılı siber saldırılara olan ilginin artması ve fidye yazılımlarını çevreleyen daha sert sigorta düzenlemeleriyle daha da kötüleşiyor.

Finans sektörüne yönelik ikinci en yüksek saldırı sayısı, satışlar, beş kat daha büyük olan bu büyümeye kıyasla sönük kalıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.