Bitcoin Haberleri

Enflasyon verileri açıklandı, Bitcoin’in tepkisi sert oldu: Rakamlar sonrası 800 dolarlık düşüş

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası Kasım 2021’den bu yana düşüş eğiliminde hareket ediyor. Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasası zirve seviyelerin görüldüğü Kasım ayında fiyat düzeltmeleri ile karşılaştıktan sonra düşüşler Ocak ayı itibariyle derinleşmeye başladı. Bu süreçte dolar ise küresel piyasalarda güç kazandı. Dolar ile Bitcoin arasında oluşan ters korelasyonda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyonla mücadele kapsamında attığı faiz adımları etkisini gösterdi. Fed’in Kasım ayındaki faiz kararına ilişkin esas alacağı etkenlerden biri olan Eylül ayı enflasyon rakamları da açıklandı.

BTC, ENFLASYON VERİLERİNİN GELİŞİYLE SERT DÜŞTÜ

Btc Enflasyon Verilerinin Gelisiyle Sert Dustu

Kripto para piyasası bir süredir ABD’de açıklanacak olan enflasyon rakamlarında odaklanmış durumdaydı. Veriler gelmeden önce baskılanan Bitcoin ve kripto paralar bu süreçte düşüş eğilimine girdi ve 13 Ekim Perşembe günü ABD’de Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı. Beklentiler yıllık enflasyonun yüzde 8,1 seviyesinde gelmesi yönündeydi ancak Eylül’de enflasyon yüzde 8,2 olarak kaydedildi. Enflasyon verilerinin beklentileri aşmasıyla birlikte Bitcoin fiyatı da sert düşüşle tepki verdi. Bitcoin, verilerin açıklanmasıyla birlikte kısa sürede 800 dolarlık düşüş yaşadı.

GÖZLER FED’İN KASIM AYI FAİZ KARARINDA

Veriler açıklanmadan önce düşüş eğilimine giren Bitcoin, rakamlar gelmeden hemen önce 19 bin dolar seviyesinde işlem görüyordu. Enflasyon rakamlarının gelmesiyle birlikte Bitcoin fiyatı 18 bin 180 dolar seviyesine kadar geriledi. Bitcoin’deki bu sert düşüş altcoinler genelinde de etkisini gösterdi. Şimdi gözler, Fed’in Kasım ayında açıklayacağı faiz kararına çevrildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.