Haberler

Michael Saylor Bitcoin için alınan FASB kararını değerlendirdi: Kurumsal benimsemesi için çok önemli bir adım

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Tarihte rezervlerine bir kripto para birimi ekleyen ilk kurumsal şirket olan MicroStrategy’nin eski CEO’su ve şimdiki yönetim kurulu başkanı, Bitcoin (BTC) maksimalisti Michael Saylor, ABD Finansal Muhasebe Standartları Kurulu’nun (FASB) Bitcoin ve diğer kripto paralar ile ilgili açıklamasını değerlendirdi. Saylor, FASB tarafından “kripto varlıkların adil değerlerinin belirlenmesi için bir standart oluşturulması” kararının, kurumsal yatırımcıların Bitcoin’i benimsemesi için çok önemli bir adım olduğunu ifade etti.

“GERÇEĞE UYGUN DEĞER MUHASEBESİ STANDARTLARI”

Fasb Saylor

Bilindiği üzere ABD’de kripto paralar ve diğer dijital varlıklar adına özel bir muhasebe veya beyan kanunu bulunmuyor. Şirketler de bu nedenle genel olarak bu varlık sınıfını fikri mülkiyet hakları veya marka gibi soyut bir kavram olarak değerlendiriyor. Bu nedenle de muhasebeciler ve şirketler, FASB’dan kâr ve zararlarını anında kayda alabilmek ve dijital varlıkların aslında birer “finansal varlık” olarak değerlendirilmesi için, bir adil değere muhasebecilik standardının getirilmesini istiyordu. FASB, dünkü açıklamasında kripto paraların değerini belirleyebilmek için “gerçeğe uygun değer muhasebesi standartları” kullanılması gerektiğini bildirdi.

“BITCOIN’IN BİR VARLIK OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM”

Kurum verdiği kararla, bu tür varlıkların ne kadar değerli olduklarını raporlama konusunda ortaya çıkan belirsizliğin ortadan kaldırılabileceğini aktardı ve bu standardın gerekli olduğunu belirtti. FASB yönetim kurulu üyesi Gary Buesser, “Yatırımcıların beyan etme konusunda şeffaflık ve netlik istediği yönünde geri bildirimler alıyoruz. Bunun olması için tek yol adil-değer sistemidir” dedi. Konuyu değerlendiren Michael Saylor da “Kurumsal olarak Bitcoin benimsenmesini ve şirketlerin Bitcoin’i bir varlık olarak tutması açısından çok önemli bir adım” yorumunda bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.