Haberler

EOS DeFi Platformu Hacklendi: Milyonlarca Dolarlık Zarar!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz dönemlerde siber korsanların hedefi olan Defi Platformlarına bir yenisi daha eklendi. EOS blok zincirinde olan Pizza Defi, saldırıda 5 milyon dolar zarara uğradı.

EOS DeFi Platformu Pizza Saldırıya Uğradı!

Pizza DeFi platform hacki, çok sayıda DeFi platform hackinin olduğu ve piyasa manipülatörlerinin kurbanı olduğu EOS blok zincirindeki ilk vakadır. Örümcek adam olarak adlandırılan bilgisayar korsanı, eCurve‘den yararlandı ve platforma teminat olarak yatırabilecekleri sonsuz miktarda Tripool jetonunu bastı.

U.today‘in haberine göre, birçok Tripool jetonu kullanarak, bilgisayar korsanları fazla sayıda teminatlı pozisyonlar açabilir ve gerçek değerli varlıkları çekebilir ve bunları cüzdanlarına çekebilir. Kaybedilen jetonların 5 milyon dolar değerinde olduğu öğenildi.

Platformun hesabı, bu sektörde benzeri görülmemiş bir durumda çalınan fonları geri almaya çalışacağını belirtti. Ancak aynı zamanda, daha önce hacklenen PolyChain DeFi protokolü, çalınan tüm fonları bilgisayar korsanından geri almayı başardı.

PolyChain saldırısında, Pizza hackinde olduğundan daha fazla para çalındı, bu da bu miktarda kar elde etmenin önemli ölçüde daha zor olduğu anlamına geliyor, burada durum böyle değil.

Bilgisayar korsanının özel cüzdanında zaten 5 milyon dolar var ve çalınan paranın çoğunu şu anda alması için hiçbir engel yok. Blockchain Ekosistem Güvenliği firması SlowMist ayrıca ekibin fonları geri almaya yardımcı olmak için saldırıyı aktif olarak analiz ettiğini açıkladı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.