Haberler

Eski Binance.US CEO’su: Stablecoin Regülasyonları Küresel Olarak Doların Yararına!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Binance.US’nin eski CEO’su ve Valor Capital Group ortağı Brian Brooks, ABD dolarının küresel benimsenmesine yardımcı olabileceğini savunarak stablecoin düzenlemesinin önemini vurguluyor. Bu düşünce, hükümetin stablecoin’lere karşı muhalefetiyle çelişse de Brooks, Amerikan dolarının rolünü güçlendirebileceğine inanıyor.

Brooks, Amerikan dolarının küresel benimsenmesi için gerekli olan stabil para birimi düzenlemelerinin, ABD dolarının gücünü artırabileceğini düşünüyor. Bazı ABD yetkilileri finansal sisteme zarar verebileceğini iddia etse de Brooks, net stablecoin düzenlemelerinin ABD doları için olumlu sonuçlar doğurabileceğine inanıyor.

Gcl4Jbqr4Jko7Dm6Ozeu3Jvck4 Scaled
Eski Binance.us Ceo’su: Stablecoin Regülasyonları Küresel Olarak Doların Yararına! 3

Stablecoin’lerle ilgili açık bir muhalefetin hükümet için ideal olmadığını belirten Brooks, Cuma günü yaptığı açıklamada bu durumu vurguladı. ABD hükümetinin doları stablecoin’lerle desteklemeye olanak sağlayan bir çerçeve sunması durumunda, dolar talebinin artması konusunda yardımcı olabileceğini ifade etti. Brooks, konuyla ilgili şu sözleri kullandı:

Küresel dolar benimsenmesi için bu iyi olurdu, ancak stablecoin’lerin bastırılmasına izin verdiğimiz sürece, sorunun kökeni olan bir itme-çekme etkisi yaratabiliriz.

Stablecoin’lar, geleneksel varlıklara, örneğin ABD doları veya altın gibi, bağlı olan kripto varlıklardır. Bu tür varlıklar, yüksek enflasyon yaşayan ve ABD doları cinsinden banka hesabı açmanın zor olduğu ülkelerde dolar kullanımına yönelik yabancı talebi artırabilir.

Son olarak Brooks, stablecoin talebinin, doları tekrar önemli hale getirebilecek bir yol olarak görülebileceğini, özellikle de dünya genelindeki hükümetlerin dolardan uzaklaşmak istediği bir dönemde olduğunu belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.