HaberlerTüm Haberler

Danimarka’da, Saxo Bank’a Kripto Yaptırımı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Danimarka’daki Mali Denetleme Otoritesi, Saxo Bank‘un kripto varlıklarını derhal satmasını talep etti. Saxo Bank, ülkenin düzenleyici kurumu tarafından sıkı bir şekilde denetlenmektedir. Banka, Danimarka Mali Denetleme Otoritesi’nden kripto varlıklarını satması yönünde bir talimat almıştır. Danimarka Mali Denetleme Otoritesi, mevcut düzenlemelere göre bankaların yan iş olarak kripto faaliyetlerinde bulunmasının yasal olmadığını açık bir şekilde belirtti.

Danimarka'da, Saxo Bank’a Kripto Yaptırımı! 3

Saxo Bank’a Kripto Tepkisi!

Saxo Bank, Danimarka’nın düzenleyici kurumundan talimat aldıktan sonra, kripto varlıklarından kurtulmak zorunda kalacak. Danimarka Mali Denetleme Otoritesi, bankaların kripto faaliyetlerine karşı net bir tutum sergilemeyi tercih ediyor. Bu nedenle, Saxo Bank’ın bu adımı sonrasında düzenleyici kurum şu açıklamaları yaptı:

Saxo Bank A/S’nin kendi hesabına kripto varlık alım satımı, diğer finansal ürünlerin arzı ile bağlantılı riskleri karşılamak için gerçekleştirilmiştir. Ancak bu, faaliyetin kendi başına Danimarka finans kurumları için izin verilmediği gerçeğini değiştirmez.

Düzenleme organı, bu tür etkinliklerin izinli ve yasal süreçlerle devam etmesini gerektiğini vurgulayarak, bu sebeple Saxo Bank’ın sahip olduğu kripto varlıklardan kurtulması gerektiğini belirtti.

Dahası, Avrupa Birliği’nde onaylanan MiCA’dan sonra Danimarka’da henüz bir gelişme yaşanmadı. Kripto faaliyetlerinin düzenlenmediği Danimarka’da, MiCA’nın 30 Aralık 2024’ten sonra yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.