Haberler

X Platformundaki Kripto Dolandırıcılığında Artış!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

San Diego Eyalet Üniversitesi’nin araştırmacıları, sosyal medya devi X (önceden Twitter) üzerinde bir yıllık bir çalışma sonucunda kripto dolandırıcılığının boyutunu ortaya çıkardı.

Bu çalışmada kullanılan otomatik bir dolandırıcılık tespit sistemi sayesinde 870.000 dolar zarara uğrayan 365’ten fazla kurban tespit edildi. Haziran 2022 ile Haziran 2023 arasında yapılan inceleme sonucunda, sosyal medya platformu X (daha önce bilindiği adıyla Twitter) üzerinde 87.617 hesap tarafından gerçekleştirilen toplam 95.111 dolandırıcılık faaliyeti tespit edildi. Bu faaliyetleri ortaya çıkarmak için tamamen otomatik bir dolandırıcılık tespit sistemi olan GiveawayScamHunter geliştirildi.

X Listeleri, Twitter Listeleri’nin bir türevidir ve kullanıcılara gönderileri düzenleme ve kişiselleştirme imkanı sunar. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, başkalarının izni olmadan listelere ekleyebilir ve listeden çıkmak için tek seçenek, liste oluşturan kişiyi engellemektir. Dolayısıyla, dolandırıcılık için yeni bir fırsat doğurmuştur. Son raporda, bu konuyla ilgili şu ifadelere yer verilmiştir:

365’ten fazla kişi, bedava kripto para hediye edildiği iddiasıyla dolandırıcılığa uğradı ve bu durum yaklaşık 870.000 dolarlık finansal zarara neden oldu.

Son olarak araştırma ekibi şu açıklamalarda bulundu:

Çalışmamız, X üzerindeki dolandırıcıların yayılım stratejileri ve eylemleri hakkında detaylı bilgi sunuyor, ayrıca dolandırıcılık mağdurlarının sayısı ve finansal kayıpların büyüklüğüne dair somut veriler sağlayarak, sosyal ağlarda dolandırıcılığın yayılmasını engelleme ve kullanıcıları bu tür aldatmacalara karşı koruma konusunda acil bir ihtiyacı gündeme getiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.