HaberlerAltcoin Haberleri

Ethereum ve Solana’da Neler Oluyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ethereum, akıllı sözleşme platformları arasında en popüler ve en güçlü olanıdır. Ancak Solana, Ethereum’un büyük çöküşünden önce onun en büyük rakibi olarak kabul ediliyordu. Kripto para dünyasında sıralamalar sürekli değişebildiği için SOL Coin fiyatı uzun bir süredir önemli kayıplar yaşamaktadır. Peki, güncel veriler bize ne anlatıyor?

Blockchain analiz protokolü 0xScope tarafından hazırlanan bir rapora göre, geçtiğimiz hafta büyük ağlar TVL (Total Value Locked) anlamında önemli bir artış yaşadı. Ethereum, akıllı sözleşmeler için en büyük alternatif olduğu için %5,25’lik bir artışla TVL’sini 2,46 milyar dolara çıkardı. Bu büyümede Aave ve Convex Finance gibi iki büyük oyuncunun etkisi büyük oldu.

Eth Tvl

Ancak, Ethereum fiyatındaki zayıflık devam etmektedir. TVL artışına rağmen fiyat, dipten önemli ölçüde toparlanamamıştır. Üstelik, Bitcoin tarafında devam eden negatiflik ve Eylül ayının tarihsel performansı yatırımcıları pek cezbetmemektedir.

Yazının hazırlandığı sırada Ethereum fiyatı hala 1.600 doların altında seyretmektedir. Son dip seviyesi olan 1.531 dolardan bir miktar toparlanma olsa da 1.670 dolar direncini aşamamıştır. Fed’in risk piyasalarını baskılamaya devam edeceğine dair açıklamalarının ortasında, kripto paralar ötelenen faiz indirim takvimi nedeniyle negatif bir performans sergilemektedir.

Solana’nın Durumu

Solana da geçtiğimiz hafta önemli kazançlar elde etti. Solana tabanlı likit staking protokolü, platforma 7 milyon dolardan fazla SOL Coin kilitlenmesiyle zayıf da olsa geri dönüş sinyalleri vermektedir. Son 3 ayda, Solana cephesinde mevduat ve stakerlar açısından bir toparlanma yaşanmaktadır. Likit staking, Solana’nın DeFi alanını güçlendirmektedir. Ayrıca, Lido Finance tarafından Solana’ya yaklaşık 3,3 milyon dolarlık bir giriş yapılmıştır.

Sol Tvl

Ancak, Sol Coin fiyatı diğer altcoinler gibi beklenen seviyelerde bulunmamaktadır. Fiyat, gitmesi gereken yönün tersine hareket etmektedir.

Fiyatın 20 doların altında kalması durumunda 18 veya hatta 13,5 dolar seviyelerine tekrar düşme ihtimali bulunmaktadır. Şu anda Bitcoin’in hareketsiz olduğu bir dönemden geçtiğimiz için fiyat pek değişmemektedir. Ancak, volatilite arttığında Sol Coin yatırımcıları hızlı bir şekilde 30 veya 13,5 dolara doğru bir hareket görebilirler.

Solusdt 2023 09 24 08 16 52

Sonuç olarak, Ethereum ve Solana arasındaki rekabet devam etmektedir. Ethereum, hali hazırda en iyi akıllı sözleşme platformu olarak lider konumda bulunurken, Solana da önemli bir ivme kazanmaktadır. Ancak, fiyatlar henüz beklenen seviyelere ulaşmamıştır ve yatırımcıları tedirgin etmektedir. Dikkatli bir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.