HaberlerEkonomi

SON DAKİKA: Temmuz Ayı Enflasyon Oranı Belli Oldu! 

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Piyasaların merakla beklediği enflasyon verisi sonunda açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Tüketici fiyatları geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 47,83 oranında artış gösterdi. Yıllık enflasyondaki düşüş trendi ise 8 aylık sürenin sonunda sona erdi. Aylık enflasyon ise beklentilere paralel olarak yüzde 9,49 oranında yükseliş kaydetti. Bu rakam, son 1,5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Önceden beklenen gibi, yıllık enflasyon yüzde 45’i, aylık enflasyon ise yüzde 9’u aşmış oldu. Asgari ücret zammı, döviz kurlarındaki artış ve vergi zamlarının enflasyonda ciddi bir yükselişe sebep olacağı öngörülüyordu.

Intro 1690884629
Son Daki̇ka: Temmuz Ayı Enflasyon Oranı Belli Oldu!  3

TÜİK, Temmuz 2023 Enflasyon Oranını Paylaştı!

Temmuz ayında TÜFE, çeşitli kriterlere göre farklı oranlarda artış gösterdi. Bir önceki aya göre %9,49, bir önceki yılın aralık ayına göre %31,14, bir önceki yılın aynı ayına göre %47,83 ve on iki aylık ortalamalara göre ise %57,45 olarak gerçekleşti. Ana gruplar arasında en az artış gösteren grup %19,31 ile konut oldu. Fakat lokanta ve otellerde ise bir önceki yılın aynı ayına göre %82,62’lik büyük bir artış yaşandı. Aynı şekilde temmuz ayında eğitim de aylık bazda en düşük artışı %2,67 ile gösterdi. Ulaştırmada ise aylık bazda en yüksek artış %17,75 olarak kaydedildi.

Merkez Bankası verilerine göre enflasyon beklentileri de yükseldi. Yıl sonu enflasyon beklentisi %22,3’ten %58’e yükseltildi. Haziran ayına göre TÜFE %3,92 artmış, yıllık bazda ise %38,21 olarak kaydedilmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.