Ethereum Haberleri

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, DAO’ların neden şirket olmaması gerektiğini açıkladı…

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasalarının en etkili isimlerinden biri olan Ethereum’un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son blog yazısında DAO’ların neden bir şirket olarak çalışmamaları gerektiğini yazdı. Bilindiği üzere son dönemlerde merkezi olmayan otonom organizasyonların (DAO) çalışmadığı ve DAO yönetişiminin geleneksel şirketlere daha yakından bezmeye başlaması gerektiğine ilişkin birçok fikir gündeme gelmeye başladı. DAO tartışmalarının artmasıyla birlikte Vitalik Buterin de DAO’ların verimli kalabilmesi için değişmemesi gerektiğini ve şirket olarak çalışmamaları gerektiğini savundu.

“GİRDİLERİN OLDUĞU DAO’LAR DAHA MANTIKLI”

Vitalik Buterin Dao

Vitalik Buterin, kaleme aldığı blog yazısında merkeziyetsizlik fikirlerinin gerçek dünyada çalışmadığını düşünmenin safça ortaya atılmış bir argüman olduğunu reddetti. Buterin bu noktada topluluğun bilgeliğine güvenerek, azalan kararların artan kararlardan daha iyi olduğunu savundu. Bu nedenle de Buterin, çeşitli girdileri barındıran DAO’ların çok daha mantıklı olduğunu öne sürdü. Buterin, bunlarla birlikte DAO’lar için bazı sorunlar olduğunu da ifade etti.

“DAO’LARIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ZORLUK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK”

Buterin söz konusu yazısında DAO’ların önündeki en büyük zorluğun sürdürülebilirlik olduğunu ifade etti ve bu türden kuruluşların, asıl olarak arkasındaki ekip emekli olduğu zaman çalışmaya devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Buterin ayrıca DAO’ların beklenmeyen belirsizliklerle de mücadele etmek zorunda olduğunu söyledi ve şirket yönetimlerinden ilham alan yaklaşımların bu tür sorunları çözme konusunda daha iyi bir seçenek olduğunu savundu. Buterin bu noktada DAO’ların şirket yapısıyla çalışmaması gerektiğini ancak bazı çözümlerin de şirket yapılanmasında olduğunu ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.