Haberler

FBI 30 Milyon Dolarlık Yasadışı Kripto Davası Başlattı!

FBI, 6 Kişinin kripto paralarla 30 Milyon dolar akladığını iddia ediyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FBI, 6 Kişinin kripto paralarla 30 Milyon dolar akladığını iddia ediyor. ABD’de kripto para dünyasında yasadışı aktivitelere yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), altı kişinin kripto paraları kullanarak 30 milyon dolarlık yasadışı para transferi yaptığını iddia etti. Sanıkların darknet üzerinden Bitcoin ve diğer kripto varlıklarını nakde dönüştürdüğü tespit edildi.

Fbi 30 Milyon Dolarlık Yasadışı Kripto Davası Başlattı!

FBI, Kara Para Operasyonu Başlattı!

New York Güney Bölgesi mahkeme belgelerine göre FBI, Shaileshkumar Goyani, Brijeshkumar Patel, Hirenkumar Patel, Naineshkumar Patel, Nileshkumar Patel ve Raju Patel isimli altı kişiyi para aktarma lisansı olmadan faaliyet göstermek ve yasadışı para transferi yapmak suçlamasıyla mahkemeye sevk etti. Sanıkların Temmuz 2021 ile Eylül 2023 tarihleri arasında işlemler gerçekleştirdiği belirtildi.

FBI’nın yaptığı soruşturma sonucunda sanıkların işlemleri darknet üzerinden gerçekleştirdiği ve toplamda 30 milyon doların aklandığı tespit edildi. Mahkeme, Naineshkumar Patel’in şartlı olarak serbest bırakılmasına karar verdi. Davada adı açıklanmayan bir suç ortağının uyuşturucu satışı ve hack saldırılarından elde edilen varlıkları nakde dönüştürdüğü ifade edildi.

Bu operasyon öncesinde, Şubat ayında kolluk kuvvetleri, Westchester County’deki bir postaneden nakit para paketleri gönderen bir kişiyi tutuklamıştı. Tutuklanan kişinin daha sonra gizli tanık olduğu ve 15 milyon dolar değerinde 80 transferi ortaya çıkardığı belirtildi. Davada ayrıca, sanıkların suç işlerken görüntülü kayıtlara da sahip olduğu ifade edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.