Bitcoin Haberleri

Nijerya’da Kripto Para Yasağı Kalktı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Nijerya Merkez Bankası (CBN), kripto para işlemleri yasağını kaldırdığını duyurdu. Bu karar, ülkedeki aktif kripto topluluğun büyük bir sevinçle karşılandı. Şubat 2021’de uygulamaya konulan yasak, finansal özgürlüklere ve yeniliklere olan inancı sarsmıştı. CBN’nin yeni genelgesiyle birlikte, bankalar ve diğer finans kuruluşları, sıkı denetimler ve KYC önlemleriyle kripto borsalarına ve müşterilere hizmet sunabilecek.

18 Aralık 2023 tarihli genelgede, bankaların ve diğer finans kuruluşlarının kripto işlemlerinde uygun müşteri doğrulaması (KYC) ve durum tespiti yapmaları gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, şüpheli veya yasadışı faaliyetleri tespit eden kuruluşların ilgili makamlara bildirimde bulunmaları gerektiği belirtiliyor. Bu önlemler, kripto para ticaretinde şeffaflığı artırmayı ve yasadışı faaliyetleri engellemeyi amaçlıyor.

Nijerya'Da Kripto Para Yasağı Kalktı!

CBN’nin genelgesi, kripto para ticaretindeki düzenlemelerin sıkı bir şekilde uygulanacağını ve kılavuz ilkelerin ihlal edilmesi halinde ciddi yaptırımların uygulanacağını vurguluyor. Ruhsatların iptali, para cezaları ve cezai kovuşturma gibi yaptırımlar, kurallara uymayanların karşılaşabileceği sonuçlar arasında yer alıyor.

Nijerya, kripto para ticaretinde önceden de önemli bir pazar konumundaydı. Yasak öncesinde gerçekleşen 566 milyon dolarlık işlem hacmiyle, Nijerya Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra eşler arası (P2P) kripto ticaretinde dünyanın en büyük ikinci pazarıydı. Bu yeni kararla birlikte, ülke kripto para ticaretindeki potansiyelini tam anlamıyla değerlendirebilecek ve yenilikçi projelere ev sahipliği yapabilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.