Haberler

Alchemix, Curve Finance’ten Çalınan Fonların Tamamının İade Edildiğini Duyurdu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Alchemix, kredi verme platformu olan kripto para birimi, Curve finans korsanı tarafından çalınan 61 milyon dolarlık fonların iade edildiğini duyurdu. Bu olay, Vyper programlama dilinin zayıf sürümleri kullanılarak gerçekleştirilen reentrancy saldırıları sonucunda 30 Temmuz’da başlamış ve DeFi dünyasını olumsuz etkilemişti.

Curve Platformundan Çalınan Fonlar İade Edilecek!

Kredi verme platformu Alchemix, kısa zaman önce 30 Temmuz’da gerçekleşen büyük bir güvenlik ihlalinden duyduğu rahatlama sonucu önemli bir duyuru yaptı. Bu ihlal, finans korsanının Curve üzerindeki sabit havuzları kullanarak Alchemix, JPEGd ve Metronome’un havuzlarından toplamda 61 milyon doların üzerinde kripto para biriminin çalınmasıyla sonuçlandı.

Alchemix’in alETH-ETH havuzundan 13,6 milyon dolar, JPEGd’nin pETH-ETH havuzundan 11,4 milyon dolar ve Metronome’un sETH-ETH havuzundan ise 1,6 milyon doların üzerinde para çalındı. Bu büyük soygun, bilgisayar korsanının Vyper programlama dilinin zayıf noktalarını ve reentrancy saldırılarını kullanarak gerçekleştirildi. 3 Ağustos’ta, Curve, Metronome ve Alchemix, çalınan fonları geri kazanmak için ortak bir çaba başlattıklarını duyurdu.

Bu süreçte, ele geçirilen fonların yüzde 10’u ödül olarak sunuldu ve hırsızları geri kalan yüzde 90’ı geri getirmek için 7 milyon dolara yakın bir teşvikle ikna etmeye çalışıldı. Bu yöntem başarılı oldu ve korsan, hata ödülünü kabul ederek fonların iadesine başlamayı kabul etti. Bu olay, kripto dünyasında nadir görülen bir durum olan çalınan tüm varlıkların geri verilmesiyle sonuçlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.