Bitcoin HaberleriHaberler

Fırsatçı Balinalar, Kripto Para Piyasasının Düşüşünden Faydalanıyor!

Kripto para piyasasının dip ve dip noktalarından kazanç sağlayan fırsatçı balinalar, piyasanın düşüşünde güvenlerini korumaya devam ediyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası, bir süredir  iyi günlerinin uzağında kaldı. Lider Bitcoin (BTC) ve onu takip eden diğer kripto para birimleri son bir haftadır yaşanan düşüşler nedeniyle dikkatleri üzerine çekiyor. Uzmanlara göre bu eğilim Bitcoin fiyatını 40.000 doların altına itebilir. Buna rağmen, balinalar BTC varlıklarını artırmaya devam ediyor.

Bitcoin (BTC) Fiyat Hareketleri

BTC şu anda yazı kaleme alındığı sırada yaklaşık 42.300 dolardan satılıyor. BTC, dün ve bugün, defalarca 43.000 dolarlık seviyeyi test etse de bu testler başarısız oldu.  Lider kripto par abirimi, 48.000 doların en düşük seviyesine ulaştığı 24 Mart’tan bu yana düşüşte. Buna rağmen balinalar BTC konusunda iyimser görünüyor. Düşük maliyetli alımlarıyla tanınan balinalar, 23 Mart’tan bu yana düşük BTC fiyatını kaçırmıyorlar. Öte yandan uzmanlar, mevcut trendin devam etmesi halinde BTC’nin 40.000 doların altına düşeceğine inanıyor.

Btc-Usdt
Btc-Usdt

Bir zincir içi analitik firması (on-chain analitik ) olan Glassnode‘un kurucu ortakları Yann Allemann ve Jan Happel, hacim azaltmalarını örnek olarak kullanarak istikrarsızlık konusunda uyarıyor. Bir önceki haftanın aksine, bu analistler Bitcoin’in %10’a kadar düşebileceğine ve neredeyse 5.000 $ kaybedebileceğine inanıyorlar.

Balinalar Düşüşü Umursamıyor!

Öte yandan, özellikle Bitfinex balinaları BTC varlıklarını büyütüyor. Bitfinex balinalarının düzenli aralıklarla BTC alımları izlediği bilinirken, alttan alım yaptıkları da biliniyor. Son günlerde MicroStrategy ve Terra‘nın kar amacı gütmeyen vakfı LFG tarafından BTC satın alımları da yapıldı. Ancak bu makro yatırımcıların ve diğer balinaların alımları yetersiz. Korku ve açgözlülük endeksi 30’a yaklaşırken, yatırımcıların çılgınca satış yaptığı görülüyor. Uzmanlar ayrıca, bu makro yatırımcıların BTC stoklaması olmasaydı BTC’nin muhtemelen şu anda olduğundan daha düşük olacağına dikkat çekiyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.