Haberler

FTX, Alacaklılara Yüzde 90 İade Etmek İçin Plan Değişikliği Yaptı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz yıl iflas etmeden önce FTX, borsada tutulan alacaklı varlıkların yüzde 90’ını iade etmek için bir plan sunmuştu. Ancak iflas sürecini denetleyen borçlular grubu, bu geri ödeme planının bazı değişikliklere tabi tutulması gerektiğini belirtti ve değiştirilmiş planı 16 Aralık tarihine kadar incelemek üzere mahkemeye taşıdı.

FTX’in yeni geri ödeme planı, kayıp varlıkların üç farklı havuza bölünmesini öneriyor. Bu plana göre ödeme havuzları, FTX.com müşterileri için ayrılmış varlıklar, FTX.US müşterileri için ayrılmış varlıklar ve diğer varlıklardan oluşan genel bir havuz olarak düzenlenecek.

Planın bir parçası olarak, tercihli uzlaşma tutarı 250 bin doların altında olan müşterilerin herhangi bir talep veya ödeme indirimi olmaksızın uzlaşmayı kabul edebileceği belirtiliyor. Alacaklılar ayrıca eksik varlıkların tahmini değerine karşılık gelen genel havuza karşı “eksik talep” oluşturma hakkına da sahip olacaklar.

Ftx, Alacaklılara Yüzde 90 İade Etmek İçin Plan Değişikliği Yaptı

Alacaklıları Bekleyen Riskler

Ancak geri ödeme planıyla ilgili olarak alacaklıların karşılaşabileceği bazı riskler de bulunuyor. Öncelikle geri ödeme miktarlarının vergi, hükümet talepleri ve kripto fiyat dalgalanmalarından olumsuz etkilenebileceği belirtiliyor.

Ayrıca, anlaşmanın bir parçası olarak fonların kötüye kullanımından haberdar olan ve bu çerçevede işlem gerçekleştiren yatırımcıların uzlaşma dışında tutulabileceği ifade ediliyor. Borçlular, söz konusu müşteriler için yapılan ödemelerin borç taleplerinin adil değerini yansıtmayabileceğini de belirtiyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.