Haberler

FTX Yatırımcısı Dev Kripto Şirketi İflas Mı Edecek?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dev kripto para borsası FTX’in iflas etmesinden sonra kripto sektörü adeta ince bir buz üzerinde hareketsiz kaldı. Pek çok analist ve uzman, FTX çöküşünün sektördeki diğer kripto şirketlerine domino etkisi yaratabileceğinden endişe ediyor. Bu süreçte dev kripto girişim sermayesi Multicoin Capital ismi de iflasa yakın şirketler arasında konuşulmaya başlandı. Edinilen bilgilere göre Multicoin Capital, yatırımcılarına gönderdiği raporda FTX çöküşünün fonlarda yarattığı tahribatı duyurdu. Multicoin Capital varlıkları, FTX’in iflas etmesi yüzünden kripto yatırımlarında geçen şaşırtıcı bir şekilde yüzde 55 oranında düşüş yaşadı.

FTX’te 863 Milyon Dolar Kaldı

Multicoin Capital

Kripto dünyasının önde gelen girişim sermayelerinden Multicoin Capital’in FTX borsasına yaptığı yatırımlar hakkında çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Multicoin Capital, FTX’teki yatırımlarını geri alma planları yaparken şirket bu varlıkları tamamen kaybetmiş gibi değerlendirdiğini belirtti. FTX iflası yüzünden girişim sermayesinin ne kadar zarara uğradığı hakkında net bir açıklama yapılmadı. Ancak uzmanlar Multicoin Capital’in 850 milyon dolarının borsayla beraber batmış olabileceğini düşünüyor.

Multicoin Capital Yönetiminden Açıklama

Dev kripto girişim şirketi Multicoin Capital yönetici ortakları Kyle Samani ve Tushar Jain basında yer alan iddialar hakkında net bir rakam vermekten kaçındı: “FTX ile olan ilişkimize gereğinden fazla güveniyorduk. FTX’te çok fazla varlığımız vardı.” Daha önceden yapılan açıklamalarda Multicoin Capital’in tüm fonlarını Binance, FTX ve Coinbase olacak şekilde üç borsaya dağıttığı belirtilmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.