Altcoin HaberleriHaberler

Solana’da (SOL) Olan Artışın Arkasındaki Nedenler!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son dönemlerde sert yükselişler yaşayan Solana’nın, fiyat artışının perde arkasında neler var? Piyasa değeri bakımından Coin Market Cap verilerine bakılırsa 7.en büyük kripto para olan Solana‘da, gelecek günler bizleri neler bekliyor? SOL, Ethereum‘a alternatif olabilir mi?

Solana blokchain’inin yerel token’ı olan SOL fiyatı, 194 dolar seviyelerini görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı. Bu da, Tesla CEO’su Elon Musk’ın desteklediği DOGE coin’i geride bırakarak market cap sıralamasında 7.sıraya yerleşmesine neden oldu. 53.4 milyar dolarlık piyasa kıymeti ile SOL, 40 milyar dolarlık piyasa değeri olan DOGE’yi geçmeyi başardı. Piyasa değeri bakımından CoinMarketCap verilerinde 7.sıraya yerleşen SOL, 6.sıradaki XRP’den hemen sonrasında geliyor.

Son Fiyat Artışının Olası Nedenleri

Uzmanlara bakılırsa SOL, fiyatlamasını yaparak değerini buluyor. Son 7 gün içinde %50’den fazla yükseldi. Solana geçtiğimiz 2 ayda hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıların ilgisini çeken duyurular yapıyor.

Kurumsal yatırımcılar için Solana merkezli bir fon kaydeden ABD menkul kıymetler düzenleyicisi, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para piyasası veri ağı şirketi Pyth, bu ay Degenerate Apes lansmanı ile Solana blockchaininde çalışmalara başladığını ve Solana’nın takas edilemez token’lara (NFT’ler) başarı göstermiş girişimini duyurdu.

Solana blockchaini, ağda oluşturulabilecek çeşitli projeleri kendine çekiyor. Bugün itibariyle çeşitli merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamaları dahil olmak suretiyle , Solana ağı üstünde oluşturulmuş 400’den fazla proje vardır. FTX ve Alameda Research, giderek daha popüler hale gelen USDC stablecoin’ine de ev sahipliği yapan  Serum adlı merkezi olmayan kripto para borsasını Solana ağı üstünde kurdu.

Başka bir kripto para olan Audius (AUDIO) da platformu kullanıyor, bu da Solana’nın fiyat artışında bir unsur olabilir bundan dolayı TikTok bu ayın başlarında Audius ile bir iş birliğine imza attı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ethereum Tabanlı Altcoinler Hangileridir?

Solana, Ethereum’a Alternatif Olabilir Mi?

Bu faktörlerin yanı sıra, yatırımcılar bir oldukça zaman Ethereum‘a alternatifler arıyor. Ethereum ilk programlanabilir blockchain olmasına karşın, o zamandan beri birçok kripto para projesi onun ayak izlerini takip etti. Uygulamaların bir oldukça hala Ethereum üzerine kurulu olan ağ, tıkanıklık ve yüksek ücretler şeklinde problemlerle savaş ediyor. Sonuç olarak, hem geliştiriciler hem de yatırımcılar yeni alternatifler arıyor.

Solana blockchaininin birçok insanı heyecanlandıran benzersiz bir özelliği de wormhole projesinin başlatılmasıdır. Bu proje, yatırımcıların değişik blockchainler içinde kolayca köprü kurmasını sağlar. Bu bir dönüm noktasıdır bundan dolayı blockchainler birbirleriyle çalışmakta oldukca iyi değillerdir ve bu da gelişme açısından bir başka engel olmuştur.

Yapılan son açıklamalara bakılırsa projeler artık varlıkları Ethereum ve Solana içinde hızlı ve ucuz bir halde taşımak için wormhole durumunu kullanabilir. Solana, bir sonraki adımın ise Terra (LUNA) ve Binance  Smart Chain‘i birbirine entegre etmek bulunduğunu söyledi.

Bu yazıda yer edinen bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının bilincinde olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.