Haberler

FTX’i Kurtarma Planı Başarılı Olacak Mı? 9.4 Milyar Dolar Aranıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para basınının gündeminden düşmeyen FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, borsayı iflastan kurtarmak için harekete geçti. Reuters haberine göre SBF, likidite krizini çözmek ve müşteri fonlarını yerine koymak amacıyla 9.4 milyar dolarlık bir kurtarma paketini gündemine aldı. Bilindiği üzere FTX borsası, kullanıcı varlıklarını yan kuruluşu Alameda Research’ün ticari faaliyetlerinde kullanması yüzünden likidite krizine girmişti. Borsanın iflasın eşiğine gelmesi kripto para piyasasında sert düşüşlere yol açmıştı.

FTX Kurtarma Paketi Belli Oldu

Ftx Kurtarma1

Kripto para sektörünün tanınmış isimlerinden FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, borsasını ayakta tutmak için yeni bir kurtarma paketi hazırlığına girdi. Reuters’da yer alan habere göre SBF, Tron kurucusu Justin Sun ve OKX kripto para borsasından 1’er milyar dolar almayı planlıyor. Ayrıca USDC ihraççısı Tether’den 1 milyar dolar ve yatırım fonları konsorsiyumundan 2 milyar toplamayı gündemine alan SBF çözüm arayışına başladı. Kaynağa göre Sam Bankman-Fried söz konusu kurtarma paketini bir araya getirme konusunda henüz ilerleme kaydedemedi.

Müzakereler Olumlu Sonuçlanabilir

FTX kurucusunun şirketi ayakta tutma çabası kripto para basınında gündem oldu. FTX CEO’sunun iflas başvurusunda bulunmaya direndiği ve bu yüzden borç yapılandırma danışmanlarını atamayı reddettiği öğrenildi. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’ın 9.4 milyar dolarlık kurtarma planında henüz net bir aşama kaydedilmedi. Ancak haber kaynakları son derece değişken yapıda olan bu durumda müzakerelerin hızlı biçimde olumlu sonuç verme ihtimali bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.